Home » Teoria conspiraţiei » Cine sunt adevaratii Oameni in Negru?

Cine sunt adevaratii Oameni in Negru?

Publicat: 17.04.2009
Versiunea hollywoodiana a Oamenilor in Negru (OIN sau MIB – men in black), dupa filmul de box office cu acelasi nume, seamana foarte putin cu legenda OIN care circula in lumea reala. In film, Tommy Lee Jones si Will Smith imbraca rolurile unor justitiari galactici excentrici, purtatori de stilate costume negre si accesorizati cu misteriosi ochelari negri care, in numele unei agentii ultrasecrete,“apara Pamantul impotriva scursorilor Universului”. In mitul mult mai interesant din lumea reala, OIN sunt, de regula, tocmai scursorile Universului.

Cu alte cuvinte, ei sunt personajele negative, ticalosi ce ameninta dintr-o alta lume si incearca sa musamalizeze diverse evenimente interzise publicului larg. In relatarile moderne, OIN sunt asociati cu fenomenul OZN. Cel mai frecvent scenariu este cel in care apar in scena dupa o intalnire a oamenilor cu un OZN, pentru a intimida martorii oculari printr-o comportare bizara si adesea amenintatoare. Imbracati in costume negre, prost croite sau demodate, clasicii oameni in negru obisnuiesc sa calatoreasca in grupuri de doua sau trei persoane, dar adesea si singuri. Modul lor de transport difera. Se pare ca prefera limuzinele negre, dar s-au relatat si cazuri cand aceste personaje se deplaseaza cu ajutorul dubelor sau al unor elicoptere negre.


Marturii deplasate
Martorii oculari care relateaza ca au vazut OIN ii descriu ca fiind oameni cu infatisari exotice. Au un aspect oriental sau indian si pielea foarte intunecata, desi uneori infatisarea le este foarte palida. Ochii OIN sunt de obicei descrisi ca fiind oblici sau bulbucati precum ai celor care sufera de hipertiroidie. Nasul si barbia sunt deseori ascutite, iar pometii foarte ridicati. Desi unii sunt inalti si slabi, cu degete nefiresc de lungi, altii sunt scunzi si robusti, in timp ce unii dintre ei nu au unghii. Si mai stranie este comportarea ce li se atribuie, care tinde sa fie cand tulburator de extravaganta, cand complet stangace. OIN vorbesc frecvent o engleza stricata, cu accent strain; in unele relatari, ei nu-si misca buzele cand comunica, sugerand calitati telepatice, in timp ce in alte intalniri vorbesc ca niste masini.

In acceptiunea publicului larg, Oamenii in Negru sunt redusi la nivelul unei pelicule cinematografice fictionale, insa intalniri ale martorilor oculari cu aceste entitati ciudate au fost inregistrate inca de acum 50 de ani, ei devenind parti integrate ale fenomenului OZN in aceeasi masura cu evenimentul Roswell, Zona 51 sau cercurile din lanurile de recolte. OIN le fac vizite inopinate acelora care pretind ca au vazut OZN-uri si ii avertizeaza sa isi abandoneze investigatiile. Pot sa confiste orice dovezi colectate de persoana contactata, lasand impresia ca lucreaza in slujba guvernului, desi agentiile americane au negat intotdeauna ca ar sti ceva despre OIN. S-au nascut din acelasi fel de paranoia care alimenteaza marturiile observarilor de farfurii zburatoare sau declaratiile de rapiri extraterestre. La fel cum relatarile de rapiri si intalniri cu fiinte extraterestre sunt foarte asemanatoare intre ele, si povestile din toata lumea despre Oamenii in Negru prezinta o oarecare uniformitate. Si dateaza aproape din momentul primei reperari a unui OZN, in 1947, atunci cand un pilot pe nume Kenneth Arnold a observat un grup de discuri metalice asupra Muntelui Rainier din Washington. Aproape imediat dupa acest episod a urmat „Incidentul din Insula Maury”, in cadrul caruia un barbat pe nume Harold Dahl pretindea ca a vazut obiecte sferice zburatoare, dintre care unul a descarcat o materie metalica pe cainele sau. Dahl sustinea ca a fost apoi abordat de un strain in costum negru in compania caruia a si luat pranzul si care conducea un Buick Sedan din 1947. Acesta l-a avertizat sa pastreze tacerea. Incidentul a fost mai tarziu raportat ca o facatura. Adevarata sau nu, povestea Oamenilor in Negru nu a incetat sa persiste nici 50 de ani mai tarziu.

Documentari scrise
Albert K Bender, spre exemplu, director al unui grup de cercetare denumit Biroul International al Farfuriilor Zburatoare, si-a anuntat brusc retragerea ca urmare a unei vizite primite de la trei barbati cu ochi stralucitori. „Daca mai auzim un cuvant de la tine despre lucrurile astea, o sa ai probleme”, i-ar fi spus indivizii. Cativa ani mai tarziu, in 1968, Bender a publicat cartea „Farfurii Zburatoare si Cei Trei Barbati„, in care a explicat mai multe despre OIN: erau, conform scriiturii sale, de pe o planeta denumita Kazik, aflati intr-o misiune secreta pe Terra de extragere a apei sarate de pe planeta noastra. In 1971, autorul de literatura OZN Timothy Green Beckley a publicat un pamflet intitulat „OIN – Extraterestrii printre noi„, in care a dezvaluit un memorandum al Fortelor Aeriene SUA, scris aparent de un anumit locotenent Gen Wheless. Acest document avertiza personalul militar sa fie in alerta cu privire la anumite personaje care se dau drept agenti ai FA SUA, facand referire la o persoana intr-o astfel de uniforma care a abordat politia locala si alti cetateni care au vazut un OZN. Se pare ca individul le-a vorbit acestor oameni si le-a spus ca ceea ce au vazut nu este ceea ce cred ca au vazut. Si nici nu ar trebui sa vorbeasca cu cineva despre acest lucru.

Asa cum era de asteptat, cele mai multe marturii ale existentei Oamenilor in Negru au fost documentate in perioada anilor ’60-’70, atunci cand scepticismul si paranoia erau puternic alimentate de razboiul din Vietnam si de amenintarea nucleara. Intr-o perioada a Razboiului Rece, a asasinatelor si a proiectelor de tipul Watergate, fiecare teorie a conspiratiei a capatat validitate. Una dintre cele mai interesante si mai detaliate descrieri ale unui Om in Negru a fost oferita in aceasta perioada, in anul 1976. Doctorul Herbert Hopkins, un psihiatru stabilit in Maine, nu mai avusese in trecut tangente cu acest domeniu, cu exceptia faptului ca trata un tanar care pretindea ca a fost rapit de extraterestri. Pe scurt, episodul s-a desfasurat in urmatorul fel, conform relatarilor ulterioare ale lui Hopkins:

Eram singur in casa. Telefonul a sunat si vocea de la celalalt capat al firului s-a identificat ca fiind un membru al organizatiei de cercetare OZN din New Jersey. Am fost de acord sa vorbesc cu el despre cazul rapirii. A spus ca va ajunge imediat la mine acasa. Am lasat telefonul in furca si m-am dus pe hol sa aprind lumina, cand l-am vazut pe barbat ca urca scarile spre usa casei mele. Daca s-ar fi aflat fie si peste strada sau chiar la vecini, nu ar fi putut ajunge atat de repede. Hainele lui m-au surprins putin. Purta un costum negru bine croit, pantofi negri, sosete negre si o cravata neagra. Totul completat de o palarie neagra. M-am gandit, in sinea mea, ca acel om arata ca un antreprenor de pompe funebre. Ne-am asezat si am constatat ca individul era complet chel, nu avea gene sau sprancene iar pielea lui era de un alb caracteristic persoanelor decedate. Avea un nas foarte mic care ii cobora pana foarte aproape de buza superioara. Avea buzele de un rosu aprins si arata ca un manechin de plastic dintr-o vitrina. Vorbea limba engleza fara greseala si fara accent, complet neutru, asa cum s-ar auzi de la o masina care ar putea sa vorbeasca. Purta manusi care pareau a fi dintr-un velur cenusiu. Si-a frecat buzele cu una dintre ele, iar atunci cand si-a coborat mana, partea din spate a manusii se inrosise. Mi-am spus atunci ca poarta ruj. Apoi am putut vedea ca gura sa era perfect dreapta, nu aveea ceea ce noi numim buze, asa ca rujul se afla acolo ca un fel de pacaleala. Parea sa imi poate citi gandurile. Mi-a spus ca am doua monede in buzunarul stang, ceea ce era adevarat. Mi-a cerut sa tin intre degete unul dintre acesti penny din cupru si l-a facut sa dispara intr-o stralucitoare lumina albastruie. Nu am simtit absolut nimic, eram fascinat. Am devenit putin nelinisti, atunci cand mi-a ordonat sa distrug inregistrarile si orice alte lucruri relationate cu OZN-urile. Mi-a spus ca daca nu voi face acest lucru, voi avea aceeasi soarta ca Barney Hill, un cunoscut care murise in circumstante misterioase. Cred sincer ca acest individ era de pe o alta planeta. Nu cred ca este un invadator, dar simt ca el si altii asemenea lui sunt printre noi si sunt foarte activi.”

Natura acestor vizite s-a schimbat putin in ultimii zece ani, iar povestile inca abunda in interogatorii ciudate conduse de oameni cu aspect bizar si comportament ciudat. In 1985, din Venezuela a venit o marturie a unui medic ce pretindea ca a vazut doi barbati imbracati in costume negre iesind dintr-un autoturism Ford Mustang si escaladand o scara pana in interiorul unui OZN. Noua ani mai tarziu, Mike Lonzo, un cercetator din Pennsylvania, a vizitat o batrana care i-a spus ca a fost abordata de doi indivizi in haine negre. Acestia i-ar fi cerut sa le predea o piatra neagra din gradina aflata in spatele casei sale deoarece aceasta ar fi avut puterea de a distruge lumea.

O.C.I.S.
In timp ce multi relationeaza intalnirile cu OIN cu faimoasele contacte raportate de Albert Bender si John Keel, numarul real al celor care au intalnit in toata lumea acesti barbati misteriosi si au fost redusi la tacere este mult mai mare. Adevarul din spatele Oamenilor in Negru, cred unii indivizi mai documentati, este mai ingrijorator si mai serios decat s-ar putea crede. Acesti agenti misteriosi ar apartine, de fapt, unei agentii foarte reale care s-a infiltrat si continua sa se infiltreze in fiecare arie a societatii noastre. Din anul 1990 si pana in prezent, aceasta agentie secreta a trecut in atentia opiniei publice drept Oficiu al Cercetarii si Investigatiilor Stiintifice. Aceasta organizatie conduce cercetari stiintifice si experimente in domeniul stiintei, de la astronomie la geologie, de la biologie la fiziologie, de la fizica la zoologie. Oficial. Aditional acestor arii de activitate, agentia este singura de acest fel din lume cu o „Divizie Fenomenologica” care se ocupa in exclusivitate cu evenimente relationale cu paranormalul, supranaturalul, anomaliile si fenomenele metafizice. Agentia cerceteaza si investigheaza fiecare tip de fenomen posibil, de la intalnirile cu extraterestri si fenomenele supranaturale pana la criptozoologie si anomalii indefinibile de tot soiul.

Alaturat activitatilor acestea, OCIS exploreaza mistere stravechi ale Pamantului si investigheaza veridicitatea diferitelor mituri culturale. Personalul este specializat in fiecare disciplina stiintifica imaginabila si utilizeaza numai super-tehnologia generatiei viitoare, echipamente high-end, laboratoare mobile si alte tehnologii experimentale care nu le sunt inca disponibile nici macar agentiilor guvernamentale. OCIS are legaturi cu sute de agentii guvernamentale de inteligenta, programe ultra-secrete din toata lumea precum si proiecte secrete coordonate de inalte grupuri religioase si corporatii puternice. Datorita faptului ca primele identificari ale unor Oameni in Negru au fost raportate in anii’ 40, se presupune ca tot atunci a si fost infiintat Oficiul de Cercetare si Ivestigatii Stiintifice. In 1990, pentru prima oara in istorie si din motive doar banuite, agentia a afisat ceva trasparenta sub firmamentul OCIS, stabilindu-si chiar un Departament de Afaceri Publice pentru a interactiona cu publicul si cu media. Din cauza planurilor lor secrete, toate cercetarile si descoperirile intreprinse de Oamenii in Negru au fost si raman in continuare complet confidentiale, protejate cu cel mai inalt nivel de secretizare, chiar si in fata elitei recunoscute a comunitatii stiintifice private si guvernamentale.

Teoriile care justifica fenomenul OZN nu atat printr-o legatura cu spatiul cosmic, cat cu paranormalul, sugereaza ca OIN reprezinta o forma de energie psihica demonica, similara cu poltergeistul. Unii au pretins chiar ca Oamenii in Negru aveau legatura cu un departament al Centrului de Activitati speciale al Fortelor Aeriene SUA, cunoscut si ca Grupul de Activitati in Teritoriu 1127. Altii argumenteaza ca OIN erau calugari tibetani care si-au pus fortele yoghinice in slujba CIA. Acest lucru ar putea explica fizionomia asiatica a celor mai multi Oameni in Negru. Pentru ca „adevarul este dincolo de noi”, nu putem face acum mai mult decat sa ne informam privitor la toate teoriile, sa fim sceptici dar receptivi si sa ne alegem adevarul propriu inainte de a accede la cel general.

 

 

__________________________________________________________________________

REVINO MAINE PENTRU UN NOU EPISOD DIN MARATONUL DESCOPERA TEORIA CONSPIRATIEI! Daca la istorie am invatat despre otravirea fantanilor ca mijloc eroic de aparare a stramosilor nostri in fata invadatorilor, o presupusa otravire contemporana a apei potabile cu o substanta cu efect insidios, menita sa ne faca usor de controlat si de stapanit, pare o poveste intr-adevar zguduitoare – numai buna pentru a fi subiectul unei teorii a conspiratiei.

Citeste si episodul anterior: Templierii – slujitori ai diavolului?

In luna aprilie, DESCOPERA.ro te invita sa urmaresti un nou serial de articole – maratonul DESCOPERA TEORIA CONSPIRATIEI – in care vei (re)descoperi franturi din istoria recenta si mai indepartata dintr-o perspectiva inedita, la care poate nu te-ai gandit niciodata. Aboneaza-te la Newsletterul DESCOPERApentru a nu pierde niciun episodl!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase