Home » Natură » O specie de balenă extrem de rară a fost filmată în Oceanul Atlantic

O specie de balenă extrem de rară a fost filmată în Oceanul Atlantic

Publicat: 10.03.2017
O specie de balenă care înoată la adâncimi mare a fost filmată pentru prima dată în mediul său natural. Filmarea a fost realizată în apele din Azore şi prezintă balena cu cioc din familia zifiide.

Balenele cu cioc îşi petrec 92% din timp sub apă, ceea ce înseamnă că sunt foarte greu de observat.  Până în prezent, doar şapte exemplare din această specie au fost raportate în nordul Oceanului Atlantic, notează Mail Online. 

Filmarea a fost publicată de un grup de cercetători care au studiat prezenţa acestor animale. Trei balene cu cioc au ieşit la suprafaţă lângă barca gonflabilă a grupului, oferindu-le acestora oportunitatea de a le filma. ,,Grupul de balene a apărut din senin şi au început să înconjoare barca,” spune Natacha Aquilar, biolog marin din cadrul Universităţii St. Andrew. 

Din cauza faptului că au fost văzute de oameni foarte rar, sunt cunoscute foarte puţine aspecte ale vieţii balenelor din această familie. Ceea ce face ca specia să fie greu de identificat de către experţi. Noua filmare furnizează aspecte importante despre aspectul balenelor. 

Cercetătorii au descoperit că animalul poate avea diferite culori. O balenă descoperită în insulele Canare, având pete albe de la cioc până la pliurile ventrale. Anterior, experţii credeau că aceste balene au doar culoarea gri. În videoclipul experţiior apare şi un pui de balenă cu cioc.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase