Home » D:News » Un proiect de lege care protejează drepturile asupra cântecelor vechi a fost adoptat

Un proiect de lege care protejează drepturile asupra cântecelor vechi a fost adoptat

Un proiect de lege care protejează drepturile asupra cântecelor vechi a fost adoptat
Publicat: 20.09.2018
Un proiect de lege care garantează protejarea drepturilor de autor în cazul difuzării online a cântecelor mai vechi de anul 1972 a fost adoptat în unanimitate de Senatul SUA, însă iniţiativa legislativă mai are nevoie de votul Congresului, potrivit breitbart.com.

Camera Reprezentanţilor s-a pronunţat asupra acestei iniţiative legislative în luna aprilie, însă textul era uşor diferit. Din acest motiv, cele două foruri trebuie să se pună de acord asupra textului final înainte ca acesta să fie adoptat de Congres.

Decizia este foarte importantă în ceea ce priveşte remunerarea muzicienilor. Music Modernization Act (legea modernizării muzicii) prevede înainte de toate că serviciile de streaming şi altele de distribuţie online trebuie să plătească muzicienilor pentru cântecele compuse înainte de 1972, an din care se aplică actuala legislaţie din domeniul drepturilor de autor, scrie Mediafax.

Legea ar mai permite producătorilor şi tehnicienilor să fie remuneraţi pentru piesele la care au lucrat, lucru neprecizat în actuala lege.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase