Home » D:News » Agenția guvernamentală secretă care plantează „bombe cu cianură” pe întreg teritoriul Statelor Unite

Agenția guvernamentală secretă care plantează „bombe cu cianură” pe întreg teritoriul Statelor Unite

Agenția guvernamentală secretă care plantează „bombe cu cianură” pe întreg teritoriul Statelor Unite
Sursa foto: Predator Defense
Publicat: 08.07.2020

De zeci de ani, o agenție guvernamentală americană plantează „bombe cu cianură” pe teritoriul Statelor Unite, iar mulți acuză că organizația este pur și simplu scăpată de sub control. 

GALERIE FOTO

Agenția este numită Wildlife Services (Serviciile pentru Animale Sălbatice) și timp de ani de zile a funcționat într-un anonimat total, nefiind reglementată de Congresul sau cetățenii Statelor Unite. Făcând parte din Departamentul pentru Agricultură, agenția acționează în numele fermierilor și crescătorilor de vite din sectorul privat.

Agenția ucide coioți, urși, lupi, păsări și orice alte creaturi care pot deveni o problemă pentru fermieri. În 2018, Wildlife Services a exterminat aproape 1,5 milioane de animale native, precum și un număr uriaș de animale invadatoare.

Agenția guvernamentală folosește „bombe cu cianură” pentru a ucide animalele prădătoare

Uneori, agenții săi împușcă din elicoptere lupi și coioți. Alteori, agenția folosește capcane pe suprafața solului. Însă, agenția mai plantează și dispozitive cu otravă pe terenurile publice și private. Astfel de dispozitive, numite M-44 sau „bombe cu cianură”, sunt încărcate cu pudră de cianură. Concepute pentru a fi declanșate de coioți sau alte animale prădătoare, bombele M-44 au ucis 6.500 de animale în 2018.

Peter DeFazio, membru al Congresului american și critic de multă vreme al agenției, a descris Wildlife Services ca fiind mult mai secretă decât serviciile de informații ale SUA.

„Am făcut parte din comitetul pentru securitate internă timp de 10 ani, iar Wildlife Services este mult mai secretă decât multe dintre serviciile noastre de informații. În unele cazuri, poate fi scăpată de sub control”, a explicat DeFazio. Politicianul a mai precizat că agenția are o istorie de 100 de ani și aproape 2.000 de angajați, iar sediile din statele americane pur și simplu se „administrează singure”. Instituțiile nu sunt nici măcar sub controlul oficialilor de la Washington.

Scăpată de sub control

Cu toate acestea, chiar și forțele de ordine locale nu știu totul despre activitățile agenției care au loc în jurisdicțiile lor.

Printre susținătorii agenției se numără organizații agricole puternice. Asociația Americană pentru Industria Crescătorilor de Oi a declarat că bombele M-44 sunt o „unealtă crucială” care „a demonstrat în repetate rânduri că poate proteja animalele domestice și mediul înconjurător”.

Totuși, numeroși critici spun că folosirea de bombe cu cianură, precum și agenția care le administrează, este scăpată de sub control, potrivit The Guardian.

Preocuparea publicului privind activitățile practicate de Wildlife Services a fost în creștere în ultimii ani. Potrivit unei liste cu incidente elaborată de grupul de mediu Predator Defense, în jur de 40 de animale de companie au fost ucise de bombe M-44 în SUA începând cu anul 2000. De asemenea, numeroase persoane au fost expuse la substanța periculoasă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mituri şi conspiraţii. 5 societăţi secrete care sunt acoperite în mister

O clădire banală de birouri, de lângă o cârciumă din Londra, a fost sediul secret al unei agenţii de spionaj

Planul inedit al CIA: cum dorea agenţia secretă SUA să combată jihadismul cu „păpuşa bin Laden”?

Bomba bizară proiectată de către CIA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase