Home » D:News » Bomba bizară proiectată de către CIA

Bomba bizară proiectată de către CIA

Bomba bizară proiectată de către CIA
Publicat: 11.05.2019
CIA, agenţia de spionaj americană, a dezvoltat de-a lungul timpului o multitudine de arme, dintre acestea un proiectil Hellfire, care în loc să explodeze eliberează o serie de lame.

Banii contribuabilor din SUA sunt investiţi masiv în dezvoltarea complexului militar american, iar uneori această investiţie are rezultate bizare sau chiar amuzante. Astfel, Futurism notează că CIA şi Pentagonul au lucrat la un proiect top-secret care presupunea proiectarea unui proiectil aer-sol, care în loc să explodeze folosea lame pentru eliminarea ţintelor.

Oficialii americani au comparat bizarul proiectil cu o nicovală care cade din cer. În ciuda modului neobişnuit în care a fost proiectat, acest proiectil este considerat următorul pas în eliminarea ameninţărilor teroriste şi reducerea la minim a pierderii de vieţi civile.

Pornind de la un proiectil aer-sol, de tipul Hellfire, cercetătorii au înlocuit încălcătura explozivă cu 6 lame. Astfel, din momentul în care este lansat, poiectilul de numit R9X foloseşte acceleraţia gravitaţională pentru a-şi croi drumul prin orice structură pe care o întâlneşte. Lamele ataşate în lateralul rachetei au rolul de a maximiza impactul pe care acesta îl are.

Proiectanţii de arme lucrează la acest proiect încă din anul 2011. De fapt, R9X a reprezentat planul B în cadrul operaţiunii de eliminare a lui Osama bin Laden. Rapoartele care au ajuns publice confirmă că deşi nu a fost nevoie de acest proiectil, el a fost folosit în cazul unor membrii de rang înalt din cadrul Al-Qaeda.

Citeşte şi:

Una dintre cele mai puternice arme din istorie, creată de nazişti, a lăsat o urmă permanentă asupra mediului

Un prototip al unei arme de asalt, asemănătore cu AKM-ul, se produce la Fabrica de Arme din Cugir

Armele care au cucerit Vestul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase