Home » D:News » Misterul „OZN-ului” observat deasupra Hawaii a fost elucidat

Misterul „OZN-ului” observat deasupra Hawaii a fost elucidat

Misterul „OZN-ului” observat deasupra Hawaii a fost elucidat
Credit foto: University of Hawai
Publicat: 02.11.2020

Potențialul OZN observat deasupra Hawaii, în 24 octombrie, a fost cel mai probabil o rachetă scoasă din uz, potrivit experților.

Richard Wainscoat, profesor la Institutul de Astronomie Mānoa din cadrul Universității din Hawaii, consideră că acele lumini, care s-au viralizat și au stârnit un mare interes pe rețelele de socializare, au fost probabil generate de reintrarea în atmosferă a unei rachete scoase din uz.

Racheta a fost folosită pentru lansarea satelitului venezuelean, Venesat-1, în 2008, potrivit Universității din Hawaii.

GALERIE FOTO

„Racheta folosită atunci a încercuit Pământul de la lansare, pierzând încet din altitudine din cauza fricțiunii cu atmosfera subțire din orbita joasă a Pământului”, a explicat Universitatea într-un comunicat, adâugând că în 24 octombrie „propuls0rul a efectuat ultimele orbite”.

Profesorul Richard Wainscoat lucreză cu telescopul Pan-STARRS din Haleakalā, în insula hawaiiană Maui. „Vederea unei reintrări a rachetei este relativ rară pentru o locație specifică, precum Hawaii, deoarece putem vedea evenimentul doar dacă are loc aproape de noi”, a spus el.

Imaginile cu luminile au devenit virale

Filmările devenite virale au arătat luminile care se mișcau pe cer în orașul Kailua-Kona, de pe coasta vestică a Insulelor Hawaii, la 20:50, ora locală, potrivit Fox News.

În 2017, un obiect misterios care a apărut pe cerul nopții de deasupra Los Angeles a fost identificat ca fiind o rachetă Atlas V, produsă de United Launch Alliance (ULA), și lansată de la baza Forțelor Aeriene Vandenberg.

La începutul acestui an, un misterios obiect „OZN” asemănător unui balon a fost văzut din Japonia. Obiectul, care a făcut vâlvă pe rețelele de socializare, a stârnit speculații că ar fi vorba despre un experiment științific sau un balon meteorologic.

Vă recomandăm sa citiți și:

Un fost senator a confirmat că Guvernul Statelor Unite ale Americii a mușamalizat ani de zile existența OZN-urilor

Un pilot american a dezvăluit că un OZN pe care l-a urmărit în 2004 a comis un „act de război”

Cum a întrerupt o ”invazie” OZN un exerciţiu militar al NATO

Teorie inedită: OZN-urile sunt de fapt oameni care călătoresc din viitor

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase