Home » Natură » Imagini spectaculoase cu cascada înghețată din canionul Bahluiului din Botoșani

Imagini spectaculoase cu cascada înghețată din canionul Bahluiului din Botoșani

Publicat: 22.02.2021

Imagini spectaculoase cu cascada din canionul Bahluiului, aflată Rezervația de Tisă din Pădurea Tudora, județul Botoșani, care a înghețat în această perioadă au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Romsilva a publicat vineri pe pagina de Facebook imagini spectaculoase cu cascada înghețată.

Conform postării, Pădurea Tudora este o rezervație forestieră naturală de protejare a tisei și se află pe teritoriul comunei Tudora, din județul Botoșani. Ea are o suprafață de 119 hectare și ocupă spaţiul cuprins între văile Ocup, peste culmea Ţăruşului, văile Tisei, Racului şi Parchetului.

Peisajul este fascinant, mai ales în iernile friguroase

„În ansamblu, relieful este variat, brăzdat de văi adânci, cu versanţi abrupţi, coaste puternic înclinate şi mici platouri. Prin văile înguste cu aspect de chei sunt mici cursuri de apă care pe alocuri curg în cascade. Peisajul este fascinant mai ales în iernile friguroase, când se formează țurțuri imenși”, au scris specialiștii de la Romsilva, potrivit Mediafax.

Direcția Silvică Botoșani, structură din cadrul Romsilva, administrează prin cele 6 ocoale silvice din subordine 34.577 hectare de păduri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase