Home » D:News » Un sloi imens de gheață s-a prăbușit peste mai mulți turiști și a ucis o persoană în Rusia

Un sloi imens de gheață s-a prăbușit peste mai mulți turiști și a ucis o persoană în Rusia

Un sloi imens de gheață s-a prăbușit peste mai mulți turiști și a ucis o persoană în Rusia
Sursa foto: Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia
Publicat: 14.01.2021

Un turist a murit și alți trei au fost internați în spital cu răni severe după ce o cascadă înghețată s-a prăbușit în estul Rusiei, potrivit presei locale.

Cei patru turiști se numărau printre zecile de oameni care vizitau cascada Vilyuchinsky, o atracție turistică cunoscută pentru „Sloiul de gheață al țarului” (Tsar’s Icicle), la data de 7 ianuarie 2021. Turnul de gheață înalt de 40 de metri s-a prăbușit brusc, patru oameni fiind blocați sub un strat considerabil de gheață timp de câteva ore.

Peste 40 de salvatori au ajuns cu elicopterul la fața locului pentru a elibera turiștii blocați sub gheață, potrivit unui comunicat al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, însă una dintre victime era deja decedată la momentul sosirii echipelor de intervenție. Ceilalți oameni, printre care un adolescent și tatăl acestuia, au fost evacuați și internați în spital cu răni severe.

Monumente de gheață impunătoare, însă periculoase

Guvernul local a transmis că băiatul se afla la terapie intensivă. „Tatăl este în spital alături de copil”, a precizat Marina Volkova, ministrul adjunct al Sănătății din teritoriul Peninsulei Kamceatka.

Cascada Vilyuchinsky este situată în peninsula Kamceatka, în Estul îndepărtat al Rusiei. Peninsula găzduiește în jur de 160 de vulcani, 29 dintre aceștia fiind încă activi, iar mulți sunt acoperiți de ghețari. Pe măsură ce acei ghețari se topesc în lunile calde, gheața topită se scurge pe munți, formând ocazional cascade precum Vilyuchinsky. În timpul iernii, atunci când acea apă îngheață din nou, cascadele devin monumente impunătoare de gheață. Așa-numitul „Sloi de gheață al țarului” atrage sute de turiști în fiecare iarnă.

Ce ar fi cauzat prăbușirea cascadei

Deocamdată, nimeni nu știe ce a cauzat prăbușirea cascadei de anul acesta. Este posibil ca o avalanșă de la un vulcan din apropiere ar fi cauzat gheața să se desprindă, potrivit relatărilor din presa locală. Totuși, teoria nu a fost confirmată, informează Live Science.

Autoritățile au declanșat o anchetă în urma tragicului incident.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Monstrul din Marea Caspică” a revenit la viață. Ekranoplanul va deveni vedeta unui parc tematic din Rusia

Rusia folosește un sistem de rachete din vremea Războiului Rece pentru a apăra Crimeea

Dezastru ecologic în Rusia. Sute de animale moarte și oameni cu arsuri grave, în urma unei posibile scurgeri toxice

Rămăşiţele unui urs din epoca glaciară, descoperite perfect conservate în Rusia

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase