Home » D:News » ONU transmite că 2,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina

ONU transmite că 2,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina

ONU transmite că 2,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina
Ucraineni refugiați în Polonia. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.03.2022

ONU estimează că aproximativ 2,2 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului. Autoritățile europene cred că UE trebuie să fie pregătită pentru cinci milioane de refugiați.

Agenția pentru refugiați a ONU estimează că între 2,1 milioane și 2,2 milioane de refugiați au plecat deja din Ucraina de la startul invaziei ruse, în urmă cu două săptămâni.

Reprezentanții ONU mai spun că nu cred că exodul se va opri curând, potrivit Sky News.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, a declarat zilele trecute că UE trebuie să fie gata pentru sosirea a cinci milioane de oameni din Ucraina.

„Trebuie să fim pregătiți să primim cinci milioane de oameni”

„Trebuie să fim pregătiți să primim cinci milioane de oameni. Știm că în timpul crizei din Siria din anii 2015-2016, care a fost criza migranților în Europa, vorbeam despre aproximativ 1,5 milioane de oameni, acum vor fi mai mulți”, a spus Borrell.

Diplomatul european a mai spus că UE nu trebuie să se mobilizeze doar pentru a acorda ajutor umanitar, dar și pentru a aloca resurse țărilor care au granițe cu Ucraina prin care intră refugiați.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase