Home » Advertorial » Vă veți construi o casă? Ar trebui să fiți pregătiți pentru această cheltuială

Vă veți construi o casă? Ar trebui să fiți pregătiți pentru această cheltuială

Vă veți construi o casă? Ar trebui să fiți pregătiți pentru această cheltuială
Construcția unei case este o decizie importantă
Publicat: 11.03.2022

Construcția unei case este o decizie importantă pentru fiecare dintre noi. Aceasta implică un buget variabil, o continuă căutare după materiale, constructori, idei inovatoare pentru design, apariția a tot felul de probleme, precum și schimbări ce nu pot fi preconizate din timp. Însă, trecând peste toate acestea, efortul este unul care merită, iar rezultatul final va fi cu siguranță cel așteptat.

Planificați-vă din timp bugetul

Unul dintre lucrurile importante ce trebuie avut în vedere atunci când decideți construcția unei case, îl reprezintă planificarea bugetului. Acesta trebuie să conțină și terenul aferent construirii, dacă nu îl dețineți. Bugetul trebuie să fie unul realist, astfel încât să nu vă treziți cu surprize majore în toiul proiectului.

Bugetul trebuie stabilit cu câteva luni înainte de construcția propriu-zisă, întrucât acesta necesită obținerea avizelor pentru construcții, crearea unui plan cu ajutorul unui arhitect, precum și stabilirea unui design, dacă apelați la serviciile unui designer de interior.

Amenajarea terenului, curățarea și îndreptarea spațiului de construit, pregătirea sistemului pentru alimentarea cu apă și cel de canalizare, taxele pentru electricitate, sunt factori de luat în considerare înainte de începerea construcției casei și care necesită de asemenea finanțe.

Achiziționarea materialelor ținând cont de bugetul stabilit

Odată realizate toate cele de mai sus, începe căutarea materialelor necesare. Printre materialele ce solicită un buget major, se numără materialele de construcție, izolația, ferestrele și ușile de interior sau de intrare, finisarea pereților și tavanelor cu gips-carton, materialele necesare pentru realizarea acoperișului, materialele pentru instalația electrică, sanitară și pentru încălzire.

Bugetul crește atunci când doriți o casă nouă, predată la cheie. Aici intervin cheltuieli privind finisajele interioare, cât și cele exterioare.

Se întâmplă deseori ca din momentul începerii unui astfel de proiect și până la finalizarea lui, prețurile materialelor să crească. Tocmai de aceea este necesar ca atunci când stabiliți bugetul, să fie unul realist și să implice orice situații neprevăzute.

Căutați un constructor potrivit

După alegerea locului pentru casă, stabilirea unui plan, obținerea documentației necesare începerii construcției, urmează poate totuși cea mai importantă etapă a construirii casei – alegerea unui constructor potrivit. Documentați-vă cu atenție înainte de a selecta constructorul, fiindcă o să lucrați împreună câteva luni, poate chiar și mai mult, în funcție de complexitatea lucrării.

Dacă doriți să vă apucați mai repede de casă, dar nu aveți timp de căutat și nu aveți nici prieteni care să vă sfătuiască, aplicația Wilio vă vine în ajutor. Tot ce aveți de făcut, este crearea unui cont și apoi solicitarea unei oferte de preț, ținând cont de specificațiile indicate în cererea introdusă în aplicație.

Semnați un contract cu antreprenorul în care este stipulat clar prețul

Pentru a vă face o idee asupra prețurilor pentru construcția unei case noi, accesați calculator pret constructie casa și solicitați o ofertă. În urma acesteia, veți primi o serie de oferte de la mai mulți specialiști. În funcție de acestea, îl veți putea alege pe cel care corespunde nevoilor fiecăruia. Este bine de știu faptul că toți specialiștii pe care îi veți regăsi prin intermediul aplicației Wilio sunt atent analizați și verificați, astfel încât să vă puteți bucura de servicii de calitate.

Prețurile pentru construcția unei case se calculează pe mp. Un preț minim este de 1000 lei și poate ajunge până la 2000 de lei. Prețul final depinde însă de dimensiunea, dificultatea, materialele folosite, dar și calitatea proiectului.

După ce v-ați înțeles cu antreprenorul asupra prețului, asigurați-vă că semnați un contract de prestări servicii cu acesta, în care să stipulați toate informațiile ce țin de construcția casei, cât și prețul, pentru a evita apariția unor situații neplăcute.

Timpul petrecut căutând oamenii potriviți, materialele necesare, precum și bugetul cheltuit reprezintă un proces greu, solicitant, însă rezultatul final este unul care vă va oferi casa mult dorită.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase