Home » D:News » Imagini cu o pisică sălbatică în timp ce își marchează teritoriul, surprinse în Parcul Defileul Jiului

Imagini cu o pisică sălbatică în timp ce își marchează teritoriul, surprinse în Parcul Defileul Jiului

Publicat: 17.04.2022

Romsilva a publicat imagini cu un mascul de pisică sălbatică în timp ce își marchează teritoriul în perioada reproducerii. Imaginile au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului.

„Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, cu un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri”, au scris reprezentanții Romsilva.

„Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii. Dimorfismul sexual nu este evident”, au adăugat reprezentanții Romsilva.

Parcul Național Defileul Jiului are o suprafață de peste 11.000 de hectare

Parcul Național Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri , 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase