Home » D:News » Rusia a decis cum îi va aduce înapoi pe Pământ pe cosmonauții de la bordul stației spațiale

Rusia a decis cum îi va aduce înapoi pe Pământ pe cosmonauții de la bordul stației spațiale

Rusia a decis cum îi va aduce înapoi pe Pământ pe cosmonauții de la bordul stației spațiale
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.01.2023

Roscosmos, agenția spațială din Rusia, a anunțat că va lansa o nouă misiune în spațiu pentru a aduce pe Pământ doi cosmonauți ruși și un astronaut american aflați pe Stația Spațială Internațională (ISS). Decizia a fost luată după ce nava care i-a dus în spațiu pe cei trei a avut o problemă tehnică.

Agenția spațială a anunțat miercuri că va lansa o navă spațială Soyuz MS-23 pe 20 februarie pentru a aduce acasă doi cosmonauți ruși și un astronaut american de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Misiunea va fi lansată după ce, luna trecută, capsula care i-a dus în spațiu a avut o pierdere de lichid de răcire.

Ce a provocat scurgerea de pe capsula Soyuz?

„Expediția lui Serghei Prokopyev, Dmitri Petelin și Francisco Rubio către ISS este prelungită. Ei se vor întoarce pe Pământ cu Soyuz MS-23″, a precizat Roscosmos, potrivit Reuters.

Scurgerea din 14 decembrie a fost provocată de o mică gaură în radiatorul extern al capsulei Soyuz MS-22. În prezent, capsula este andocată la ISS. Conform programului inițial, capsula Soyuz MS-22 trebuia să îi aducă pe cei trei membri ai echipajului înapoi pe Pământ în luna martie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase