Home » D:News » Europa ar putea avea probleme cu gazul la iarnă! Avertismentul Agenției Internaționale a Energiei

Europa ar putea avea probleme cu gazul la iarnă! Avertismentul Agenției Internaționale a Energiei

Europa ar putea avea probleme cu gazul la iarnă! Avertismentul Agenției Internaționale a Energiei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.10.2023

Agenția Internațională a Energiei (AIE) a emis o avertizare cu privire la posibilele tensiuni în Europa pe piața gazului, la iarnă, potrivit Le Figaro.

Agenția Internațională a Energiei (AIE) a emis recent o avertizare cu privire la posibile tensiuni pe piața europeană a gazului, în special dacă Europa va fi lovită de o iarnă rece și de noi restricții privind transportul gazului rusesc prin conductele de gaz, conform unui raport privind perspectivele pieței gazului până în 2026.

„Cu toate că piețele gazelor se echilibrează treptat, riscuri și incertitudini planează asupra perspectivelor pentru iarna 2023-2024″, subliniază AIE în acest raport.

„O iarnă rece ar putea reaprinde tensiunile pe piață”

Raportul specifică faptul că toate că stocurile de gaz ale Uniunii Europene sunt aproape pline, la 96% din capacitate, în momentul intrării în sezonul cald.

Agenția Internațională a Energiei „rămâne prudentă în ceea ce privește securitatea aprovizionării, în contextul unor mari temeri privind penuria după invazia Ucrainei”.

„O iarnă rece, în combinație cu o disponibilitate redusă a gazului lichefiat (GNL) transportat pe mare și cu o nouă scădere a livrărilor de gaz rusesc prin conducte, ar putea reaprinde tensiunile pe piață, în special spre sfârșitul iernii 2023-2024,” explică agenția OCDE.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase