Home » D:News » Ce pedeapsă a primit un bărbat care a anunțat un atentat fals cu bombă la Palatul Versailles

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a anunțat un atentat fals cu bombă la Palatul Versailles

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a anunțat un atentat fals cu bombă la Palatul Versailles
Sursa foto: Profimedia/IMAGO
Publicat: 25.10.2023

Bărbatul care a alertat autoritățile franceze despre un posibil atentat cu bombă la Palatul Versailles din 19 octombrie 2023 a fost reținut, potrivit AFP. Acesta anunțase că „Tronul lui Ludovic al XIV-lea va sări în aer!”. Autoritățile franceze l-au condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.

Bărbatul are 37 de ani, suferă de o boală mintală și a apelat autoritățile, susținând că „Tronul lui Ludovic al XIV-lea va sări în aer. Ne vedem mai târziu. Evacuați”.

Forțele de ordine au evacuat imediat Palatul Versailles care a fost, ulterior, închis vizitatorilor.

A văzut la știri alte alerte cu bombă la Palatul Versailles

Făptașul a fost prins după o zi de la falsa alertă cu bombă, de către autoritățile franceze. Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 37 de ani suferă de schizofrenie cu tendințe paranoice.

Potrivit AFP, bărbatul a dat telefonul care anunța un posibil atentat după ce s-a uitat la știri pe canalele de televiziune franceze în care erau prezentate falsele atentate cu bombă de la Palatul Versailles.

„Îmi pare rău, îmi pare rău pentru oameni și pentru palat”

Acesta, conform sursei citate, nu își luase tratamentul în dimineața de dinaintea evenimentului.

„Îmi pare rău, îmi pare rău pentru oameni și pentru palat”, a declarat bărbatul, la finalul audierii în fața Tribunalului din Versailles.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase