Home » D:News » Inteligența Artificială de la Meta a inventat un copil fictiv cu dizabilități

Inteligența Artificială de la Meta a inventat un copil fictiv cu dizabilități

Inteligența Artificială de la Meta a inventat un copil fictiv cu dizabilități
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.04.2024

Un chatbot Meta a stârnit îngrijorări după ce a răspuns la o solicitare de sfaturi parentale pe Facebook, inventând un copil fictiv cu dizabilități.

Un părinte a postat pe un grup privat de Facebook, cerând sfaturi cu privire la programele de educație din New York pentru copiii „2e” (dublu excepționali – cu abilități excepționale și un handicap).

În loc de un alt părinte, chatbot-ul Meta a răspuns, pretinzând că are un copil „2e” care a urmat un program G&T (Gifted & Talented) în New York.

Ar putea induce în eroare utilizatorii

Chatbot-ul a numit chiar și școala la care a mers presupusul său copil.

Utilizatorii grupului au fost surprinși și îngrijorați de postarea chatbot-ului, unii comparând-o cu un scenariu din serialul SF „Black Mirror”.

O cercetătoare de inteligență artificială, Aleksandra Korolova, a declarat că postările de acest gen ar putea submina încrederea în social media, deoarece „halucinațiile” AI care inventează povești ar putea induce în eroare utilizatorii, conform Sky News.

Meta a apărat funcția sa de inteligență artificială

Postările fost șterse între timp, dar au fost verificate de Sky News.

Grupul are activată funcția „Meta AI”, care a fost introdusă de Meta în septembrie 2023, dar Korolova spune că nu crede că AI ar fi trebuit să intervină aici: „Nimeni nu a cerut cu adevărat gândurile lui Meta AI, doar a generat automat un răspuns pentru că nimeni nu a răspuns în decurs de o oră”.

Meta a apărat funcția sa de inteligență artificială, afirmând că este încă în curs de dezvoltare și că nu oferă întotdeauna răspunsuri corecte.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase