Home » Advertorial » Totul despre gin: ce este, din ce se prepară și care este istoria băuturii

Totul despre gin: ce este, din ce se prepară și care este istoria băuturii

Totul despre gin: ce este, din ce se prepară și care este istoria băuturii
Credit foto: Jez Timms / Unsplash
Publicat: 19.04.2021

Ginul se găsește în întreaga lume, dar mulți oameni, chiar și cei care îl iubesc, nu înțeleg cum de această băutură este atât de excepțională, versatilă și de renume internațional.

În rândurile care urmează vom împărtăși cu tine cunoștințele noastre privind unele dintre cele mai frecvente întrebări legate de gin, inclusiv „din ce este făcut ginul?”, în timp ce vom detalia diferite moduri de a face gin, precum și în istoria bogată a ginului.

Ce este ginul?

Cei mai mulți dintre noi recunoaștem ginul după aroma distinctă, dar nu știm ce îi conferă băuturii această aromă. Răspunsul: ienupăr, un fruct mic, asemănător fructelor de pădure. De fapt, o băutură nu poate fi numită gin decât dacă are ienupăr în ea.

Deși pot exista și există adesea alte ingrediente în gin și deși ienupărul este uneori abia detectabil, boabele sunt piatra de temelie a adevăratului gin.

Gin vs. vodka

Înainte de a continua, merită să acordăm un moment discuției despre gin versus vodka. Cele două băuturi spirtoase sunt adesea confundate una cu cealălaltă, pe motive întemeiate: ambele sunt lichide limpezi și sunt adesea folosite pentru a face băuturi similare, cum ar fi martini. Dar vodca și ginul sunt foarte diferite.

Cea mai importantă diferență între gin și vodcă sunt ingredientele: vodca se face din cartofi distilați, secară sau grâu. Ginul, pe de altă parte, se obține prin distilarea malțului sau a altor cereale și infuzarea acestuia cu fructe de ienupăr și alte plante.

Ginul este o băutură mai complexă decât vodca, atât în ​​ceea ce privește modul în care este făcută, cu ce este făcută, cât și diversitatea aromelor pe care le oferă.

Cum se face ginul?

Există multe modalități de a face gin, dar majoritatea încep cu un alcool de bază distilat. Acest lichid este apoi amestecat cu ienupăr și alte plante.

Aceste ingrediente naturale sunt „marinate” sau macerate în alcool, eliberându-și aromele înainte de a fi distilate din nou, rezultând o fuziune care se încheie cu o băutură netedă, dar complicată.

Ingrediente pentru gin

Din ce este făcut ginul? Răspunsul: posibilitățile sunt nelimitate. Cu adevărat. În timp ce toate ginurile includ ienupăr, diferite mărci și tipuri de gin conțin o plajă largă de plante, ierburi și fructe. Câteva dintre cele mai comune ingrediente pentru gin includ fructe de ienupăr, coriandru, rădăcină de angelica, rădăcina de iris, lămâie, portocală, cardamom, lemn dulce, scorțișoară chinezească, piper negru sau castravete.

Istoria ginului?

Ginul există de câteva secole, dar este imposibil de spus cu certitudine absolută unde și când a început exact. Știm că medicul grec Pedanius Dioscoride a creat un amestec de ienupăr și vin ca un remediu comun pentru răceală în 70 d.Hr.

Acest lucru sugerează că amestecarea ienupărului cu alcoolul era deja o tradiție bine stabilită până atunci, deși la avca vreme era vorba mai mult de utilitate decât de plăcere.

Această tradiție de amestecare a ienupărului și a vinului a rămas de-a lungul secolelor: o referință din 1055 d.Hr. notează că, în Solerno, Italia, călugării beau vin cu infuzie de ienupăr. O utilizare similară cu cea greacă a fost găsită în Olanda în jurul secolului al XVI-lea.

Ulterior, olandezii au amestecat ienupăr și vin pentru a crea o băutură medicinală numit „Jenever”. Mai târziu, în timpul războiului de 80 de ani, englezii au băut ceea ce au numit „genever” înainte de luptă, ceea ce a făcut băutura să fie numită „curaj olandez”.

„Genever” a devenit din ce în ce mai popular în Regatul Unit în anii de după acel conflict, deși până în acest moment uneori a fost denumit „Geneva”, iar mai târziu „gen” și, în cele din urmă, „gin”. De fapt, prima utilizare a „ginului” apare într-o carte din 1714, în care „gin” este descris ca lichior de boabe de ienupăr.

Până atunci ginul devenise faimos în toată Anglia, deoarece guvernul a permis fabricarea de gin acasă. Acest lucru a dus la o mișcare prohibitivă. Dar ginul nu a putut fi ținut în frâu și a continuat să înflorească în Anglia. La sfârșitul secolului al XIX-lea el și-a făcut drum spre Lumea Nouă, unde americanii din clasa superioară se bucurau de gin la fel ca britanicii: cu tonic.

Ginul a devenit și mai popular în America în timpul prohibiției, când ginul de casă a înflorit, în special în mișcarea de jazz.

Mai târziu, odată ce alcoolul a fost din nou legal în SUA, ginul a devenit băutura majorității americanilor până în anii 1960, când vodca a preluat ștafeta.

Viitorul ginului

Astăzi trăim o renaștere a ginului în toată lumea. Această băutură clasică câștigă din nou popularitate în locuri precum Statele Unite și Marea Britanie, în timp ce ea câștigă noi fani pe piețe emergente precum Turcia și India. Și în toată lumea vedem branduri și metode de producție noi, inovatoare. Toate acestea arată că istoria ginului este încă în curs de scriere.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase