Home » Advertorial » Ce trebuie să știți despre spălarea și călcarea hainelor pentru bebeluși

Ce trebuie să știți despre spălarea și călcarea hainelor pentru bebeluși

Ce trebuie să știți despre spălarea și călcarea hainelor pentru bebeluși
Credit foto; Jordan Nix / Unsplash
Publicat: 14.10.2021

Spălarea hainelor pentru bebeluși pentru prima dată poate fi o provocare pentru noii părinți. Ce fel de detergent de spălat ar trebui să utilizați? Ar trebui să folosiți un balsam pentru țesături? Dar călcarea țesăturilor delicate cu un fier sau o stație de călcat?

Pielea bebelușului dvs. necesită un tratament special, motiv pentru care ar trebui să țineți cont de câteva reguli de bază.

Prima spălare

Când trebuie să spălali hainele bebelușului? Cel mai bine este să o faceți imediat după ce le cumpărați – hainele noi, aparent curate, sunt de fapt pline de acarieni și microorganisme care pot provoca alergii. Acesta este motivul pentru care ar trebui să spălați hainele bebelușului înainte ca acesta să le poarte pentru prima dată. Cel mai bine este să folosiți detergenți speciali pentru rufe pentru copii și să setați temperatura la minim 60° C.

Asigurați-vă că hainele bebelușului sunt fabricate din țesături naturale care pot fi spălate în condiții de siguranță la temperaturi ridicate – chiar și la 95° C. În acest fel, sunteți sigur că veți ucide o mare majoritate de acarieni și bacterii. Îmbrăcămintea din bumbac sau pânză de in este cea mai bună.

Spălarea și călcarea hainelor pentru copii

Hainele pentru copii trebuie spălate într-un alt detergent de rufe (pulbere sau lichid) decât al dvs. Detergentele de spălare pulbere sau lichidele conțin de obicei ingrediente care pot irita pielea sensibilă a bebelușului. Specialiștii spun că hainele pentru copii trebuie spălate în detergenți hipoalergenici speciali, fără parfum. Mai mult, agenții chimici adăugați detergenților convenționali disponibili pe piață pot provoca reacții alergice. Dintr-un motiv similar, nu trebuie să folosiți balsamuri pentru țesături, cu excepția cazului în care sunt concepute pentru haine pentru copii – numele detergentului va indica de obicei că este „sensibil” sau „delicat”.

Ar trebui să spălați hainele bebelușului separat timp de cel puțin 12 luni. Medicii recomandă utilizarea detergenților speciali până când copilul dumneavoastră are 3 ani – acesta este momentul în care epiderma copilului se maturizează. Bineînțeles, dacă pielea bebelușului este foarte sensibilă și ușor de iritat, va trebui să prelungiți perioada respectivă.

Care este cel mai bun mod de a călca hainele pentru copii?

Știm cu toții că pielea bebelușului este delicată și sensibilă, la fel ca sistemul lor imunitar în dezvoltare. Chiar și doar o mică expunere la substanțe chimice, parfumuri, bacterii și alte organisme poate provoca roșeață, mâncărime sau erupții cutanate. Acestea, la rândul lor, pot provoca disconfort major copilului dvs. și nopți nedormite pentru părinți. O posibilă soluție este una la care nu v-ați fi gândit înainte: călcarea hainelor pentru bebeluși.

Simpla spălare nu poate proteja pielea bebelușului dvs. de iritanții care se pot lipi de îmbrăcămintea, pernele și lenjeria sa. Știați că există o altă linie de apărare pe care mamele se pot baza pentru a proteja pielea ultra-sensibilă a bebelușului?

De secole, oamenii folosesc călcatul pentru a elimina cutele de pe îmbrăcăminte. Un beneficiu mai important, dar care nu este cunoscut pe scară largă, este acela că ucide bacteriile care se ascund în țesături. Acest lucru este crucial pentru îngrijirea hainelor bebelușului.

Călcatul hainelor pentru bebeluși folosind un fier sau o statie de calcat înseamnă mai mult decât îndepărtarea cutelor. Temperaturile ridicate funcționează ca un sterilizator – ajută la îndepărtarea reziduurilor de detergent și distrug microorganismele care se așează pe țesături în timpul uscării. Specialiștii recomandă ca hainele pentru bebeluși și așternutul să fie călcate cu un fier sau o stație de călcat cel puțin în primele 3-6 luni. În plus, țesăturile călcate sunt mai moi – acest lucru este important dacă nu utilizați un balsam pentru țesături.

Cel mai bine ar fi să călcați hainele folosind un fier sau o stație de călcat pe partea stângă a hainelor, pentru a proteja țesăturile delicate de deteriorări. Verificați întotdeauna simbolurile de pe eticheta de îngrijire pentru temperatura maximă de călcat și informații despre proces, de ex. dacă ar trebui să folosiți o cârpă umedă.

Spălarea hainelor de nou-născuți nu trebuie să fie complicată – pentru a menține pielea în siguranță a bebelușului, trebuie doar să respectați regulile menționate mai sus. Alegerea corectă a detergentului pentru rufe și a temperaturii apei va elimina petele și bacteriile, iar un fier sau o stație de călcat fierbinte va acționa ca un sterilizator. În acest fel, bebelușul dvs. va evita alergiile, erupțiile cutanate și iritarea.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase