Home » Advertorial » Șemineu pe lemne: avantaje și dezavantaje de luat în considerare

Șemineu pe lemne: avantaje și dezavantaje de luat în considerare

Șemineu pe lemne: avantaje și dezavantaje de luat în considerare
Sursa foto: Hayden Scott/Unsplash
Publicat: 26.01.2022

Un șemineu cu lemne poate adăuga frumusețe, caracter și dramatism aproape oricărui spațiu, creând o atmosferă de neînlocuit, caldă, romantică și primitoare.

Este o senzație incredibilă să auzim trosnetul focului dacă avem un șemineu cu lemne pentru zilele reci de iarnă. Totuși, trebuie să ținem cont atunci când decidem asupra acestui tip de încălzire, trebuie să investigăm puțin subiectul.

Înainte de a vă răsfăța cu fanteziile unor seri romantice ghemuiți în fața focului cu un pahar de vin, este important să știți că mulți proprietari recunosc că realitatea de a avea un șemineu pe lemne rareori se ridică la înălțimea așteptărilor lor.

Avantajele de a avea un șemineu pe lemne:

  1. Economic: Căldura produsă din arderea lemnului poate fi foarte ieftină sau chiar gratuită. Oamenii care au norocul să trăiască în mediul rural, cu păduri pe proprietatea lor, își pot tăia singuri lemne, astfel încât practic au o sursă de căldură gratis în lunile de iarnă.
  2. Lemnul de foc este o sursa de energie regenerabila si permite cresterea economiei de energie electrica si gaz in locuinta. Cauta pe Emag semineu pe lemne!
  3. Un alt avantaj important este că lemnele de foc permit gătirea, dând o aromă caracteristică ingredientelor care se prepară pe grătar. Este în mare parte o economie pentru că încălziți bucătăria și pregătiți mâncarea.
  4. Arderea lemnului este benefică pentru mediu. Utilizarea unui șemineu cu lemne este o modalitate excelentă de a reduce emisiile de carbon, deoarece buștenii sunt o sursă de combustibil cu emisii scăzute de carbon.
  5. Estetic: Semineul pe lemne, cel mai elegant si dinamic sistem de incalzire, decoreaza impecabil un living, oferindu-i o nota calda si armonioasa care te invita sa te asezi si sa impartasesti experiente cu familia, oaspetii sau partenerul tau.
  6. Foarte comod iarna: Este foarte convenabil să aveți un șemineu pe lemne. Dacă rămâi vreodată fără curent în timpul furtunilor de iarnă sau pe vreme rea și vreme rece, tot te vei putea încălzi.
  7. Tot ce ai nevoie este lemn și chibrituri și ai o sursă constantă de căldură. Pentru unii oameni, acest lucru le-ar putea salva viețile. În unele furtuni, curentul poate fi întrerupt pentru câteva ore sau zile.

Dezavantajele de a avea un șemineu pe lemne:

  1. Nu este potrivit pentru toate casele: Acestea pot fi amplasate doar în case unifamiliale, pentru că dacă stați la bloc și aveți un etaj superior trebuie să cereți permisiunea comunității de vecini pentru a instala o evacuare a fumului. Ceva care adesea nu este ușor.
  2. Sistem centralizat de incalzire: Încălzește doar camera de zi, dar camerele îndepărtate sau băile aflate la distanță vor trebui să aibă alt sistem pentru a le încălzi.
  3. Întreținere constantă: Trebuie să faceți întreținere frecvent la șemineul cu lemne. Semineele de interior necesita intretinere in timp ce focul arde si de asemenea dupa ce focul a fost stins. Astfel șemineul și zona din jurul lui sunt în siguranță.
  4. Accesorii pentru semineul cu lemne: Daca ai un semineu interior cu lemne, trebuie sa investesti pentru a avea accesoriile necesare. Acestea pot include uși de protecție, unelte pentru șemineu și suporturi pentru bușteni. Aceste tipuri de accesorii pentru șemineu cu lemne pot fi grozave pentru a adăuga elemente la decorul general al casei tale, dar pot fi și puțin costisitoare. Lucrul bun în a cumpăra aceste unelte și accesorii este că le cumperi o dată și îți rezistă pentru totdeauna.

Alte precauții de luat în considerare:

  • Pe lângă problemele legate de calitatea aerului, șemineul dvs. pe lemne prezintă anumite riscuri de siguranță pentru casa dvs., inclusiv (dar fără a se limita la) răspândirea accidentală a incendiului, inhalarea fumului, arsurile și scurgerile de monoxid de carbon.
  • Trebuie așezat intr-un loc ventilat si sa aiba un horn de evacuare a fumului, asa ca trebuie sa te gandesti foarte bine unde urmeaza sa il amplasezi.
  • Pentru a evita posibilele pericole de siguranță, trebuie să-l așezați departe de combustibili sau de mobilier.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase