Home » Cultură » Timp de 25 de ani acesta a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume – VIDEO

Timp de 25 de ani acesta a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume – VIDEO

Timp de 25 de ani acesta a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume – VIDEO
Publicat: 03.05.2023
În urmă cu 50 de ani erau finalizate lucrările la cea mai înaltă clădire din lume, Turnul Sears (în prezent cunoscut sub numele de Turnul Willis).

Era o minune a ingineriei care fusese ridicată în doar trei ani şi ajungea la 442 de metri înălţime deasupra oraşului Chicago din Illinois, Statele Unite.

 

 

Odată cu finalizarea lucrărilor de construcţie, Turnul Sears reuşea să depăşească Turnurile World Trade Center din New York, devenind cel mai impozant zgârie-nori.

Turnul a reuşit să păstreze acest titlu aproape 25 de ani.

Sursa: YouTube

În prezent, Turnul Willis este a doua cea mai înaltă clădire din Statele Unite şi a 12-cea cea mai înaltă din lume. Cel mai înalt zgârie-nori din lume poate fi găsit la ora actuală în Dubai. Este vorba despre Burj Khalifa, un turn cu 163 de etaje care ajunge să depăşească 800 de metri înălţime.

Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 3 mai:

1469  – S-a născut Niccolo Machiavelli, om de litere italian şi autor de scrieri politice (m. 21 iunie 1527)

1791    – Constituţia Poloniei din mai (prima constituţie modernă din Europa) este adoptată de Dietă.

1848    – Are loc marea Adunare Naţională de la Blaj, în cadrul căreia românii ardeleni au adoptat programul Revoluţiei române din Transilvania, „Petiţiunea Naţională”

1868    – Prin “Pronunciamentul de la Blaj”, adoptat în cadrul Conferinţei de la Blaj, românii din Transilvania au protestat împotriva alipirii Transilvaniei la Ungaria. În cadrul aceleiaşi conferinţe a fost revendicată autonomia Transilvaniei pe baza “Diplomei leopoldine” şi a “Pragmaticei sancţiuni”.

1924    – Echipa României de rugby a câştigat prima medalie olimpică pentru ţara noastră.

1933    – S-a născut actorul George Constantin, tatăl actorului Mihai Constantin: „Domnişoara Christina”, „Oglinda”, „Cuibul de viespi” (d. 30 aprilie 1994)

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase