Home » Cultură » Alexandru Darie, într-un rol cheie în filmul „Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob

Alexandru Darie, într-un rol cheie în filmul „Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob

Publicat: 06.11.2015
Regizorul de teatru Alexandru Darie va putea fi urmărit pe marile ecrane într-un rol cheie din filmul "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, care va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 27 noiembrie.

Paul, personajul interpretat de Alexandru Darie, este un respectat regizor, viclean şi plin de sine, care nu poate accepta faptul că o tânără actriţă îl poate părăsi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Îşi propune distrugerea carierei Apriliei (Raluca Aprodu) şi, implicit, a relaţiei pe care aceasta o are cu Sebastian (Dragoş Bucur). Este convins că, lipsită de succes şi bunuri materiale, Aprilia se va întoarce la el şi face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi duce planul la bun sfârşit.

„În lumea actorilor, se vehiculează ideea că personajele negative sunt cele mai performante pentru a fi jucate. A fost un rol greu, Paul este un manipulator, iar eu m-am simţit ca în lumea personajelor Walt Disney. Personajul are subtilitate şi, dincolo de zâmbet, o şmecherie îngrozitoare. Asta era imaginea mea despre Paul: un om care nu ştie să zâmbească”, spune Alexandru Darie despre rolul lui.

„Personajul ăsta trebuia compus din tăceri şi mi-a fost frică că nu voi fi la înălţimea actorilor cu care am făcut echipă”, adaugă acesta. În prima zi de filmare, „aveam emoţii şi am avut un moment în care, pentru o fracţiune de secundă, în faţa ochilor mi-a apărut tata şi asta m-a liniştit, mi-a dat încredere”, mai spune Alexandru Darie.

Actorul, în vârstă de 56 de ani, a făcut parte din distribuţia filmului „Galax, omul păpuşă” (1984), de Ion Popescu-Gopo, unde a interpretat rolul Lucu.

„Poveste de dragoste” este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).

„Poveste de dragoste” a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Portobello. Pe 24 octombrie, filmul a rulat la Miami, în cadrul Focus on Romania Film Festival – Ft. Lauderdale Waves 2015.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie, fiind distribuit de Zazu Film.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase