Povestea din spatele celebrelor fantome dintr-o biserică din Cehia-Galerie Foto

27 12. 2016, 12:00

În timp ce biserica se dărâma, ceremoniile erau ţinute în curtea ei. Comuniştii au furat din interior toate obiectele de valoare. 

Galerie foto

vezi galeria
4 foto

În 2014, un profesor din cadrul Departamentului de Design şi Arte Frumoase de la Universitatea din vestul Boemiei şi-a rugat studenţii să caute o biserică abandonată pentru amplasarea unor instalaţii artistice. Unii studenţii au găsit biserici din care rămăsese doar fundaţia sau câţiva pereţi, dar Jakub Hadrava ştia exact unde să găsească o biserică abandonată, dar aproape intactă. 

Hadrava a realizat zeci de figuri fantomatice îmbrăcate în robe şi le-a aşezat în biserică.  Instalaţiile fantomatice ale lui Hadrava au atras atenţia multor vizitatori din Germania, Anglia, Australia, Brazilia şi Rusia. 

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Restaurare ”şocantă” a unei statui cu Fecioara Maria şi Iisus. Localnicii sunt indignaţi
 
Cea mai înaltă biserică din lume se erodează din cauza persoanelor care urinează la baza ei
 
CUTREMUR puternic în centrul Italiei. Seismul de 6,5 pe scara Richter, resimţit în toată ţara: oameni răniţi, clădiri prăbuşite. ”S-a deschis pământul, un dezastru”
 
După 500 de ani, mormântul lui Iisus a fost deschis din nou. ”Am fost uimiţi ce am găsit sub plăcile de marmură” – VIDEO