Prima pagină Cultura

Pistolul cu care Verlaine a încercat să-l ucidă pe Rimbaud s-a vândut cu o sumă record. Desene ale lui Arthur Rimbaud nu şi-au găsit cumpărător

Lucian Vasilescu 12.20.2016 | ● Vizualizări: 953

Cu puţin timp în urmă, pistolul cu care Verlaine a încercat să-l ucidă pe Rimbaud a fost vândut pentru o sumă record. La începutul lunii decembrie, la Paris, a fost vândut la licitaţie pistolul cu care, în 1873, Paul Verlaine (1844-1896) a tras două focuri înspre mai tânărul său amant, Arthur Rimbaud (1854-1891), încercând să-l ucidă.

 O ceartă între doi îndrăgostiţi geniali, blestemaţi, beţi, drogaţi. Din fericire, Rimbaud a fost doar rănit de unul dintre gloanţe. Pistolul cu pricina a fost adjudecat pentru suma de 434.500 de euro, devenind, poate, cel mai scump pistol din toate timpurile.

Duminică, 18 decembrie, la Brest (Franţa), au fost scoase la licitaţie mai multe schiţe de Arthur Rimbaud desenate de poet pe paginile unei cărţi cu subiect religios. Preţul celor cinci desene plus o acuarelă a fost fixat la 150.000 de euro, dar nimeni nu s-a arătat interesat de acestea.

Desenele au fost executate de Rimbaud în jurul vârstei de 15 ani, la ferma mamei sale de la Roche şi au fost descoperite de actuala proprietară. 

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Revolverul cu care Verlaine a fost pe punctul de a-l ucide pe Rimbaud. Verlaine a ajuns apoi la închisoare

Unul dintre cei mai puternici califi din istorie, ucis de o sclavă

Detaliile OBSCENE ascunse de Michelangelo în pictura Capelei Sixtine pentru a înfrunta Biserica Catolică

Un furt a făcut din Mona Lisa o pictură celebră şi foarte valoroasă. Printre suspecţi, celebrul Pablo Picasso - FOTO