Home » Cultură » Cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani

Cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani

Cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani
Publicat: 10.02.2017
Quartz a analizat datele site-ului Metacritic pentru a decide care sunt cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani. Publicaţia a menţionat faptul că analiza nu este fără hibe, menţionând faptul că majoritatea criticilor de pe site-ul Metacritic vin de la critici americani.
Aşadar, potrivit analizei, Richard Linklater, omul din spatele seriei de succes Before Sunris, Sunset şi Midnight, responsabil pentru succesul filmelor Boyhood sau School of Rock. În top îl urmează Mike Leigh („Mr. Turner”, „Secret and Lies”, „Another Year”) şi iranianul Jafar Panahi („Taxi”, „This is Not a Film”).
 
Pentru selecţie au fost consideraţi doar regizorii care au realizat mai mult de şase filme, iar dintre acestea s-au luat cele mai bune şase (scorul mediu obţinut pe Metacritic). Damien Chazelle, regizorul La La Land, are o notă foarte bună, însă doar trei filme la activ, informează businessmagazin.ro.
 
Veteranul Steven Spielberg este pe locul 7, cu un punctaj de 82,3, iar Clint Eastwood se situează pe locul 12, Peter Jackson pe locul 16 şi Christopher Noland ocupă locul 27. Locul 100 este ocupat de Michael Moore cu un punctaj de 65,7.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase