Home » Cultură » Povestea lui Haruo Nakajima, cel mai celebru actor complet necunoscut. Ce rol a jucat acesta – VIDEO

Povestea lui Haruo Nakajima, cel mai celebru actor complet necunoscut. Ce rol a jucat acesta – VIDEO

Povestea lui Haruo Nakajima, cel mai celebru actor complet necunoscut. Ce rol a jucat acesta – VIDEO
Publicat: 17.03.2017
Haruo Nakajima este considerat cel mai bun "suit actor" (actor care joacă din interiorul unui costum) pentru rolul său din saga japoneză "Godzilla".
Haruo Nakajima a jucat în 12 filme, ascuns în costumul de latex care o întruchipa pe şopârla uriaşă – Godzilla – din 1954, când a fost lansat primul film al seriei şi până în 1972, informează Mediafax.
 
Într-un scurt material video postat pe YouTube, Nakajima, acum în vârstă de 87 de ani, povesteşte cum a ajuns să intre, la propriu, în pielea personajului pe care l-a întruchipat:
 

Anul trecut au murit doi „actori în costum” care au jucat personaje celebre, dar pe care nu-i cunoaşte nimeni.

În iunie 2016 a murit Mihaly Meszaros. Nimeni nu a auzit de el, spre deosebire de personajul pe care l-a întruchipat: Alf, din serialul de comedie difuzat, cu ani în urmă, şi în România.
 
Serialul s-a bucurat de un frumos succes vreme de patru sezoane şi a avut particularitatea că era urmărit atât de copii cât şi de adulţi cu aceeaşi plăcere.
 
Mai puţin cunoscut este faptul că păpuşa care-l întruchipa pe Alf (acronimul lui Alien Life Form), simpaticul extraterestru rătăcit pe Pământ, nu era o animaţie, ci era „locuită” de un actor în carne şi oase, doar că foarte mic de statură: Mihaly Meszaros.
 
„Cel mai mic om din lume”, cum i se spunea (avea doar 83 de centimetri înălţime), a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani.
 
Mihaly Meszaros s-a născut în Ungaria, în 1939, şi a început să lucreze la circ de la vârsta de 14 ani. Din 1986, actorul a fost cooptat în echipa care realiza serialul „Alf”, ocazie cu care a animat, cu propriul corp, personajul pe care-l interpreta.
 
După ce filmările la „Alf” s-au încheiat, Mihaly Meszaros a mai primit câteva roluri în filme şi seriale de televiziune, dar şi în filme pentru cinema. A fost prieten cu Michael Jackson, a apărut pe coperta albumului „Dangerous” (lansat în 1991), şi a jucat un mic rol într-o reclamă la o băutură răcoritoare alături de megastar.
 
Tot anul trecut a murit şi Kenny Baker.
 
După dispariţia sa, „familia” Star Wars a fost în doliu, deoarece Kenny Baker a fost cel care „i-a dat viaţă” celebrului robot R2- D2 din la fel de celebra saga.
 
Baker, care a avut puţin peste un metru în înălţime, s-a strecurat în „pielea” robotului R2-D2 în şase dintre filmele seriei şi a fost consultant pentru acelaşi rol în cel de-al şaptelea film al lui George Lucas, lansat în 2015.
 
Kenny Baker a murit la vârsta de 81 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.
 
Anthony Daniels, actorul care l-a „întrupat” pe androidul C-3P0, tovarăşul nedespărţit al lui R2-D2, a scris pe pagina sa de Twitter: „Am aflat cu tristeţe despre moartea lui Kenny. El făcea parte din distribuţia originală şi a devenit celebru datorită rolului iconic al lui R2. Fanii nu-l vor uita niciodată.”

Pe site-ul oficial Star Wars, George Lucas, creatorul seriei, i-a adus, la rândul său, un tandru omagiu actorului dispărut.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O ”Godzilla” umanoidă, de dimensiunea unui adult, a fost filmată în largul coastelor Insulelor Galapagos – VIDEO

„Godzilla?!” SURPRIZĂ pentru toţi cei care au accesat motorul de căutare Google în această dimineaţă

50 de filme SF pe care toată lumea ar trebui să le vadă cel puţin o dată – VIDEO

Cine este persoana cu cele mai multe premii Oscar? Nu este nici actor şi nici regizor

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase