Home » Cultură » S-au împlinit 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley, artistul care a vândut cele mai multe albume din toată istoria muzicii

S-au împlinit 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley, artistul care a vândut cele mai multe albume din toată istoria muzicii

S-au împlinit 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley, artistul care a vândut cele mai multe albume din toată istoria muzicii
Publicat: 16.08.2017
Elvis Presley a murit la numai 42 de ani, la 16 august 1977, lăsând în urmă zeci de filme, peste 60 de albume muzicale vândute în peste 1 miliard de exemplare şi o legendă care nu va obosi niciodată.

Elvis Presley s-a născut la 8 ianuarie 1935. Mama sa a fost croitoreasă, iar tatăl – şofer de camion. Primul album muzical, înregistrat la RCA Records, când încă nu împlinise 20 de ani, l-a transformat instantaneu într-o vedetă, scrie Mediafax.

Elvis este considerat artistul care a vândul cele mai multe albume din toată istoria muzicii. Încă şi astăzi, discurile sale înregistrează vânzări record. Conform Forbes, în 2016 s-au vândut peste 1 milion de albume Elvis pentru suma de 27 de milioane de dolari.

Din 1982, când legendara sa reşedinţă – Graceland – a fost deschisă publicului, peste 20 de milioane de vizitatori i-au trecut pragul.

Anual, de pe urma celor care vin în pelerinaj la Graceland, municipalitatea din Memphis realizează venituri de 150 de milioane de dolari.

Elvis a susţinut ultimul său concert la Indianapolis, la 25 iunie 1977.

Ultimul concert este disponibil aici.

În 2014, sub numele „Elvis Presley – On Stage”, holograma artistului, acompaniată live de o orchestra şi de backing vocals, a întreprins un lung turneu în Europa, acolo unde „The King” nu apucase să cânte niciodată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase