Curatorii unui muzeu din SUA au făcut o descoperire interesantă într-o pictură realizată de Van Gogh. ”Era deja moartă când a ajuns acolo”

12 11. 2017, 09:00

Mo, curatorul din cadrul Muzeului de Artă Nelson-Atkins din Kansas, SUA, a descoperit urmele unei lăcute moarte încorporată în straturile de vopsea dintr-o pictură realizată de Van Gogh, conform ATI.

Insectei îi lipsesc părţi ale abdomenului şi ale toracelui şi a fost descoperită pe pânza picturii ”Pădurea cu Măslini”. Lăcusta ar fi fost deja moartă atunci când a ajuns în pictura lui Van Gogh şi nu a schimbat aspectul tabloului. Van Gogh era un împătimit al picturii în aer liber.  ”Van Gogh lucra afară printre elemente,” afirmă Julian Zugazagoitia, directorul muzeului. ”Şi ştim că acesta a avut probleme cu vântul, praful, iarba, muştele şi lăcustele,” a adăugat acesta.

Artistul chiar afirma într-o scrisoare către fratele său: ”Cred că am capturat sute de muşte pe cele patru tablouri pe care ţi le trimit”. Aspectul natural al lăcustei l-a făcut greu de identificat printre culorile tabloului, acesta fiind observat abia în momentul în care pictura a fost studiată atent pentru crearea unui catalog online. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Istoria culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă
 
Două tablouri de Van Gogh, în valoare de 100 de milioane de euro, expuse din nou într-un muzeu din Amsterdam la 14 ani după ce au fost furate
 
„Loving Vincent“, un film despre Van Gogh, pictat manual de peste 100 de artişti
 
Un tablou de Vincent van Gogh, vândut la licitaţie cu 66 milioane de dolari, la New York