Prima pagină Cultura

Descoperă Acum: Tinerii au dat ţigările pe altceva periculos. Pumnalul faraonului Tutankhamon este realizat dintr-un material din spaţiu. Istoria mai puţin cunoscută a lui Moş Crăciun

Redactia Descopera.ro | 12.23.2017 | ● Vizualizări: 1638

Consumul de ţigări a scăzut dramatic în rândul populaţiei tinere din Statele Unite, fiind înlocuit de ţigări electronice şi marijuana.

NASA a anunţat recent o veste proastă: aurorele boreale vor fi mai rare şi de intensitate mai mică în multe părţi ale lumii. Există, însă, şi o veste bună.
 
Grafenul este un material-minune care şi-a arătat proprietăţile uimitoare în diferite experimente, surprinzând savanţii cu abilităţile de superconductivitate şi rezistenţă. Acum şi-a dovedit o altă utilitate.
 
Pumnalele, topoarele şi bijuteriile realizate dintr-un fier rar în perioada Epocii Bronzului sunt considerate ca fiind dintr-o altă lume.
 
Istoria lui Moş Crăciun, personajul care aduce daruri copiilor cuminţi în perioada sărbătorilor de iarnă, este una complexă, fiind influenţată inclusiv de schimbările sociale care au avut loc de-a lungul timpului.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii, pe care vă invităm să le urmăriţi în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele în detaliu: