Home » Cultură » Trofeul Transilvania din cadrul TIFF a fost câştigat de filmul ”Moştenitoarele”

Trofeul Transilvania din cadrul TIFF a fost câştigat de filmul ”Moştenitoarele”

Trofeul Transilvania din cadrul TIFF a fost câştigat de filmul ”Moştenitoarele”
Publicat: 03.06.2018
Filmul din Paraguay „Moştenitoarele”, regizat de Marcelo Martinessi, a câştigat, sâmbătă, Trofeul Transilvania al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), premiul fiind decernat de soprana Angela Gheorghiu în cadrul galei de închidere desfăşurată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Filmul „Moştenitoarele” (Paraguay – 2018) a câştigat, sâmbătă seară, Trofeul Transilvania al TIFF în valoare de 15.000 de euro în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, pelicula fiind aleasă dintre cele 12 aflate în competiţe.

 
Premiul a fost înmânat regizorului Marcelo Martinessi de către soprana Angela Gheorghiu.
 
„Vreau să împart premiul cu toată echipa şi producătorii, pentru că, uneori, noi regizorii, stăm pe platouri şapte săptămâni şi nu ştim ce să facem. Echipa e acolo să te susţină, să te ajute, să mergi pe drumul pe care le-ai spus că vei merge”, a spus regizorul din Paraguay.
 
Pelicula tratează povestea moştenitoarelor a două familii înstărite din Asuncion, Paraguay, care sunt împreună de trei decenii, dar starea lor financiară devine precară şi trebuie să vândă din lucruri.
 
În cadrul ceremoniei, actriţa franceză Fanny Ardant a primit Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră, aceasta declarând că nu ştie dacă un premiu este ca o recompensă dată ca o îngheţată unui copil.
 
„Pentru clipa aceea este o plăcere mare, dar după chiar înseamnă ceva? Dar cu toate acestea eu sunt o actriţă. Când eram tânără, credeam că a fi actriţă este doar plăcerea de a fi pe scenă, apoi am înţeles că viaţa de actriţă înseamnă trecerea de la întuneric la lumină, de la frig la căldură, de la spatele întors la mâinile întinse. În acceastă seară, vă mulţumesc că, dându-mi acest premiu, mi-aţi dat lumină şi căldură şi mi-aţi întins mâinile”, a spus Ardant.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase