Home » Cultură » O monedă pe care apare George Washington a fost vândută la licitaţie pentru o sumă uriaşă

O monedă pe care apare George Washington a fost vândută la licitaţie pentru o sumă uriaşă

O monedă pe care apare George Washington a fost vândută la licitaţie pentru o sumă uriaşă
Publicat: 21.08.2018
O monedă din secolul al XVIII-lea cu chipul primului preşedinte american, George Washington, a atins preţul de 1,7 milioane de dolari într-o licitaţie care a avut loc joi, în oraşul Philadelphia, a anunţat casa de licitaţii Heritage Auctions, citată de Reuters.
Moneda din 1792, un exemplar Vulturul de Aur cu chipul preşedintelui Washington, nu a intrat niciodată în circulaţie, dar specialiştii spun că i-a fost prezentată şefului de stat american în momentul în care se plănuia prima emisiune monetară de după Războiul Revoluţionar, scrie Mediafax
 
„Numismaţii din toată lumea sunt de acord că este una dintre cele mai importante monede din istoria americană”, au spus reprezentanţii Heritage Auctions în anunţul de vânzare.
 
Specialiştii consideră că moneda, care are profilul preşedintelui pe o faţă şi un vultur conturat pe cealaltă parte, i-a fost oferită lui Washington de o companie care încerca să obţină un contract pentru realizarea banilor, iar preşedintele ar fi păstrat-o ca amintire.
 
Primele monede americane au fost puse în circulaţie în 1793, fiind realizate din aramă şi argint.
 
Moneda vândută joi provine din colecţia lui Eric. P. Newman, care o cumpărase în 1942. Colecţionarul a murit în 2017, la vârsta de 106 ani, lăsând în urmă una dintre cele mai importante colecţii numismatice din Statele Unite ale Americii.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase