Home » Cultură » Vioara lui George Enescu, în cadrul unui spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri care va avea loc la Constanţa

Vioara lui George Enescu, în cadrul unui spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri care va avea loc la Constanţa

Vioara lui George Enescu, în cadrul unui spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri care va avea loc la Constanţa
Publicat: 27.08.2018
Spectacole puse în scenă de artişti din toată ţara au loc, sâmbătă, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, pentru a celebra valorile României Mari, într-un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Invitat special este Gabriel Croitoru, care aduce la malul mării vioara lui George Enescu.

Spectacolul dedicate Centenarului Marii Uniri se va desfăşura sâmbătă, de la ora 21.30 în Piaţa Ovidiu din Constanţa. „Sub semnul Centenarului” este un spectacol organizat de Asociaţia Orchestra Simfonică Bucureşti care reuneşte muzica, poezia, tradiţiile, dansul popular, dansul contemporan şi artele vizuale.

„Povestea a ceea ce a însemnat Marea Unire pentru România va fi redată magistral prin muzică, imagini, poezii, opere celebre şi, cel mai important lucru, prin oamenii care ne marchează istoria: artiştii”, au precizat organizatorii.

Asociaţia aduce în acest an, la Constanţa, instrumentişti din toată România, într-o formulă nouă, extinsă şi creată special pentru acest eveniment şi propune abordarea unui repertoriu bogat, plecând de la muzica clasică românească, ajungând la muzica populară. Alături de soprane şi tenori invitaţi, se vor alătură demersului şi cunoscuţi cântăreţi de muzică populară românească, ce vor cânta, unii pentru prima dată, acompaniaţi de o orchestră simfonică de mari dimensiuni.

„Evenimentul propune, în acest an, la Constanţa, un experiment de o înaltă ţinută culturală: cunoscuţi cântăreţi de muzică populară românească cântă, pentru prima oară, alături de o orchestră simfonică de mari dimensiuni, având ca fundal tehnica de videomaping, ce va transforma Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa într-un episod de istorie vie”, mai spun reprezentanţii asociaţiei.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase