Home » Cultură » Nici în acest an, filmele Netflix nu intră în competiţia de la Cannes

Nici în acest an, filmele Netflix nu intră în competiţia de la Cannes

Nici în acest an, filmele Netflix nu intră în competiţia de la Cannes
Publicat: 21.03.2019
Pentru al doilea an consecutiv, peliculele produse de compania americană Netflix nu vor fi incluse în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, relatează theguardian.com, preluat de Mediafax.

Anul trecut, directorul artistic al Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, a decis că niciunul dintre lungmetrajele produse de platforma Netflix nu este eligibil pentru a intra în competiţia pentru premiul Palme D’Or.

Nici anul acesta nu vor fi acceptate în competiţia oficială pelicule produse de Netflix, deşi reprezentanţii celor două tabere se află în negocieri.

Această situaţie este o consecinţă a faptului că cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un compromis, dar şi a lipsei de interes pentru cele titlurile propuse de Netflix, pentru competiţia oficială şi secţiunile paralele, potrivit publicaţiei americane Variety.

Cel mai important film care a stat la baza discuţiilor de anul acesta dintre reprezentanţii Netflix şi cei ai festivalului francez a fost „The Irishman”. Pelicula, regizată de Martin Scorsese, avea şanse să îşi facă debutul la festival având în vedere relaţia bună pe care o are cineastul american cu organizatorii evenimentului, dar a ratat înscrierea din cauza procesului de postproducţie prea lung.

Printre celelalte lungmetraje propuse de compania americană s-au numărat „The Laundromat”, semnat de Steven Soderbergh, un film regizat de Noah Baumbach şi drama „The King”. Primul dintre acestea este inspirat de ancheta jurnalistică „Panama Papers” şi o are în distribuţie pe Meryl Streep, al doilea este o comedie încă nelansată, iar cel de-al treilea îl are în centrul poveştii pe regele Henric al V-lea.

Recent, regizorul american Steven Spielberg a afirmat că filmele produse de platforma americană Netflix ar trebui să nu poată participa la Oscar. Opinia sa a intrat în atenţia Netflix, ai cărei reprezentanţi au afirmat că îşi doresc să facă lumea filmelor cât mai accesibilă, iar responsabilul pentru conţinut al site-ului, Ted Sarandos, s-a întâlnit recent cu regizorul american pentru a pune capăt neînţelegerilor.

Festivalul de Film de la Cannes are loc anul acesta între 14 şi 25 mai. Printre filmele care au şansa să fie prezente la această ediţie a evenimentului se numără „Once Upon A Time in Hollywood”, regizat de Quentin Tarantino, şi „Ad Astra”, o producţie science-fiction semnată James Gray.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase