Home » Cultură » Motivul pentru care Netflix va elimina cadre din filmul ”Bird Box”

Motivul pentru care Netflix va elimina cadre din filmul ”Bird Box”

Motivul pentru care Netflix va elimina cadre din filmul ”Bird Box”
Publicat: 19.03.2019
Reprezentanţii companiei americane Netflix au anunţat că vor elimina secvenţele cu un accident feroviar din filmul "Bird Box/ Orbeşte", la două luni după ce au recunoscut că imaginile sunt din timpul unei tragedii întâmplate în realitate în Canada, în urmă cu aproape şase ani, relatează bbc.com, citat de Mediafax.

Evenimentul în cauză a fost un accident feroviar produs în oraşul canadian Lac-Mégantic, pe 6 iulie 2013, la ora locală 01.15. Atunci, cel puţin patru vagoane-cisternă încărcate cu petrol au deraiat, dintr-un convoi de 77, şi au explodat în centrul oraşului, ucigând 47 de oameni, provocând evacuarea altor 2.000 şi distrugerea totală sau parţială a 30 de clădiri.

Cadrele cu accidentul feroviar erau incluse în partea de început a filmului şi erau legate de prezentarea unei ştiri fictive privind un scenariu apocaliptic.

Confirmarea originii imaginilor a fost făcută în ianuarie, dar compania Netflix a anunţat că nu va elimina cadrele din popularul thriller.

Însă, în aceeaşi lună, Netflix a primit o cerere a ministrului de Cultură din Quebec, provincia în care a avut loc dezastrul, prin care acesta ruga compania americană să elimine cadrele.

Decizia oficială de a elimina cadrele a fost anunţată joi, printr-un e-mail adresat postului de televiziune BBC. În acest mesaj, conducerea Netflix afirma că va renunţa, de acord cu realizatorii filmului, la imaginile controversate şi că îşi cer scuze pentru „orice suferinţă” cauzată comunităţii afectate. Netflix a dat de înţeles că acele cadre vor fi înlocuite cu filmări nefolosite dintr-o emisiune, proces care va dura câteva săptămâni.

„Bird Box” nu este prima producţie de pe platforma online în care au fost folosite imagini cu tragedia feroviară. Imagini similare au fost folosite şi într-o peliculă canadiano-americană intitulată „Travelers”. Atunci, acestea au fost folosite pentru a ilustra un dezastru nuclear fictiv din Londra şi au fost retrase de furnizorii lor, care şi-au exprimat regretul de a le fi folosit „în afara contextului şi în scopuri de divertisment”.

Acestea nu sunt primele controverse cauzate de pelicula americană „Bird box”, regizată de daneza Susanne Bier. Filmul spune o poveste postapocaliptică: o familie încearcă să se salveze fugind de un monstru care îşi prinde victimele prin intermediul privirii. O mamă încearcă să îşi protejeze copiii legându-i la ochi, iar ei îşi aplică acelaşi tratament. Internetul s-a umplut rapid de meme inspirate de acest film, iar acum, mulţi internauţi au început să încerce în viaţa de zi cu zi deplasarea legaţi la ochi. Unele persoane au încărcat pe internet chiar şi înregistrări care arată cum au trăit legaţi la ochi timp de 24 de ore în care au trăit legaţi la ochi. Multe imagini înfăţişează grupuri de oameni care bântuie pe străzi cu ochii acoperiţi, altele surprind persoane care cad pe scări ori se lovesc de ziduri.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase