Home » D:News » Trei filme lansate de Netflix vor fi prima dată difuzate în cinematografe, contrar politicii platformei

Trei filme lansate de Netflix vor fi prima dată difuzate în cinematografe, contrar politicii platformei

Trei filme lansate de Netflix vor fi prima dată difuzate în cinematografe, contrar politicii platformei
Publicat: 05.11.2018
Reprezentanţii platformei Netflix au anunţat că trei dintre producţiile companiei, "Roma", "Bird Box" şi "The Ballad of Buster Scruggs", vor fi lansate în cinematografe înainte să intre în reţeaua de distribuţie online, arată Reuters.
Până în prezent, Netflix lansa peliculele în cinematografe şi online în aceeaşi zi, scrie Mediafax.
 
„Roma” este o peliculă mexicană alb-negru în limba spaniolă, regizată de câştigătorul premiului Oscar Alfonso Cuaron, ce va intra în cinematografe în Los Angeles, New York şi în Mexic pe 21 noiembrie, în timp ce lansarea online este programată pe 14 decembrie. Filmul a fost recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2018.
 
„The Ballad of Buster Scruggs”, noul film al cineaştilor Ethan şi Joel Coen, cunoscuţi, printre altele, pentru „Fargo”, va intra în cinematografe pe 8 noiembrie, cu opt zile înaintea premierei online.
 
„Bird Box”, de Susanne Bier, este un thriller cu Sandra Bullock şi Sarah Paulson, care va rula în cinematografe începând din 13 decembrie, în timp ce premiera pe platforma Netflix este programată cu zece zile înainte de finalul anului.
 
Netflix adunase 137 de milioane de abonaţi la finalul lunii septembrie, la trei ani de când a început să dezvolte arhiva de filme online. Mulţi regizori importanţi s-au arătat nemulţumiţi că filmele lor ar urma să fie vizionate mai ales pe ecrane de mici dimensiuni.
 
„Roma” este una dintre peliculele considerate favorite la Oscar 2019, iar strategia platformei Netflix de a lansa filmul înainte să înceapă procesul de votare pentru premiile Academiei americane seamănă cu procesul de promovare pe care îl folosesc producătorii tradiţionali de la Hollywood.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase