Home » Cultură » Trofeul Transilvania 2019 a revenit filmului columbian ”Monos” – VIDEO

Trofeul Transilvania 2019 a revenit filmului columbian ”Monos” – VIDEO

Trofeul Transilvania 2019 a revenit filmului columbian ”Monos” – VIDEO
Publicat: 09.06.2019
Trofeul Transilvania al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în valoare de 15.000 de euro, a revenit, sâmbătă seara, la gala de închidere de la Cluj-Napoca filmului”Monos”, o producţie columbiană din 2019, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Denis Cote, membru al juriului TIFF, a declarat, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, la Gala de închidere a festivalului desfăşurată la Teatrul Naţional că Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro revine filmului columbian ”Monos” (2019), regizat de Alejandro Landes.

Pelicula câştigătoare la TIFF, care a primit la festivalul Sundance Premiul special al juriului, tratează povestea a opt adolescenţi, membri ai unei trupe de gherilă şi a unei ostatice, care se ascund în munţii columbieni, iar uciderea accidentală a preţioasei lor vaci, Shakira, va declanşa o luptă sângeroasă pentru supravieţuire.

În competiţia oficială a TIFF au figurat 12 filme.

Premiul Juriului Tinerilor Francofoni, înmânat de anbasadoarea Franţei, Michele Ramis, a revenit peliculei ”Trecut prin foc”, iar menţiuni speciale ale Bursei Alex Leo Şerban au fost înmânate lui Alex Bogdan şi Iosif Prodan, în timp de Lina Vdovîi a primit bursa în valoare de 2000 de euro, pentru proiectul documentar ”Il bel canto”.

De asemenea, premiul FIPRESCI a fost acordat filmului polonez ”Cler”, în timp ce premiul publicului a fost adjudecat de ”Copilul problemă”. Un alt premiu acordat a fost premiul publicului pentru cel mai popular film din secţiunea Zilele Filmului Românesc pentru ”Moromeţii 2”.

Premiul pentru scurt metraj la Zilele Filmului Românesc a fost decernat peliculei ”Opinci”, iar premiul pentru lung metraj a revenit filmului ”Arest”.

Totodată, premiul pentru cea mai bună interpretare a revenit actorului islandez Ingvar E. Sigurdsson pentru rolul din filmul ”Alb cât vezi cu ochii”, iar premiul special al juriului a fost acordat filmului ”Un om fidel”.

Premiul pentru cea mai bună regie a fost decernat lui May El-Touchy pentru filmul ”Dama de cupă”.

Actorul Marcel Iureş a primit în cadrul Galei TIFF Premiul de Excelenţă pentru cariera sa marcată de zeci de roluri interpretate în teatru şi film.

”Excelent, este o formă de fericire, chiar o formă de mare fericire, o parte din moleculele mele sunt datoare acestui oraş, universitarilor şi oamenilor din Cluj”, a spus Iureş,

Un alt premiu pentru întreaga carieră l-a primit şi creatoarea de costume Oana Păunescu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase