Home » Cultură » Încasări uriașe pentru „Tenet”, blockbusterul lui Cristopher Nolan

Încasări uriașe pentru „Tenet”, blockbusterul lui Cristopher Nolan

Încasări uriașe pentru „Tenet”, blockbusterul lui Cristopher Nolan
Publicat: 09.09.2020

Blockbusterul lui Cristopher Nolan, „Tenet”, a debutat weekendul trecut în SUA și a avut încasări de 150 de milioane de dolari. În cinematografele din România, filmul va ajunge din 18 septembrie.

SF-ul lui Cristopher Nolan este prima lansare cinematografică importantă de la începutul pandemiei de coronavirus.

În ciuda restricţiilor din cinematografele din întreaga lume şi după mai multe amânări ale lansării, filmul are deja încasări de 150 de milioane de dolari la nivel internaţional.

La weekendul de debut în Statele Unite, „Tenet” a fost văzut în 2800 de săli şi a strâns peste 20 de milioane de dolari. Nu pare mult, comparativ cu alte filme regizate de Nolan, dar asta îl pune direct pe locul al 7-lea în topul all-time al lansărilor din weekend-ul de Ziua Muncii.

Cifrele sunt impresionante

Cifrele sunt şi mai impresionante având în vedere că 45% dintre cinematografele din SUA rămân închise, iar cele care au deschis au făcut-o la jumătate din capacitate, notează Mediafax. Warner Bros. nu au permis încă nici proiectarea filmului la cinematografele de tip drive-in.

Studioul se declară mulţumit de încasările de până acum, spunând că performanţa de box office a lui „Tenet” va fi mai degrabă un maraton, nu un sprint.

Filmul, în care joacă Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Clémence Poésy sau Michael Caine, prezintă viaţa unui om care încearcă să prevină Al Treilea Război Mondial prin intermediul renaşterii şi călătoriei în timp.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase