Home » Cultură » Premieră pentru piața românească de artă. Cea mai mare operă a lui Adrian Ghenie, scoasă la licitație

Premieră pentru piața românească de artă. Cea mai mare operă a lui Adrian Ghenie, scoasă la licitație

Publicat: 19.03.2021

O operă de mari dimensiuni, semnată de artistul contemporan Adrian Ghenie, este scoasă la licitație.

Prețul de pornire este de 100.000 de euro. Mărimea operei face ca ,,Energia” să reprezinte cea mai valoroasă lucrare din cele aproximativ 200 de capodopere din „Licitația de Primăvară” care va avea loc marți, 23 martie.

Cel mai bine cotată și, totodată, cea mai mare operă semnată de Ghenie care a fost scoasă la vânzare până în prezent în România, are 2 metri și imaginează o lume astrală, care se naște din propria ei energie.

O lucrare cu aceeași tematică, însă având dimensiunea la jumătate, a fost adjudecată în cadrul ultimei „Licitații de Artă Postmodernă și Contemporană” din luna februarie pentru 110.000 de euro.

Un preț de pornire de doar 1.000 de euro

În licitație, Ghenie mai este prezent și cu un portret al poetului portughez ,,Fernando Pessoa”, care are un preț de pornire de doar 1.000 de euro. Opera este una dintre cele 7 lucrări ce ilustrează seria ,,Nevermore”, dedicată poemului „The Raven”, scris de Edgar Allan Poe. Seria este alcătuită din 4 portrete (Edgar Allan Poe, Stéphane Mallarmé, Charles Baudelaire și Fernando Pessoa – opera de față) și 3 compoziții (The Raven, Nevermore și Lenore), toate având la bază colaje realizate anterior de Ghenie, potrivit Mediafax.

Cele două opere semnate Adrian Ghenie, alături de cele aproximativ 200 de opere semnate de mari maeștri ai artei românești, pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviță până marți, 23 martie, iar ulterior pot fi licitate pe platforma Artmark Live.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase