Home » Cultură » „Mic dejun la Tiffany”. Ce au crezut inițial directorii Paramount despre film

„Mic dejun la Tiffany”. Ce au crezut inițial directorii Paramount despre film

Publicat: 16.05.2021

„Mic dejun la Tiffany” (Breakfast at Tiffany’s) este o comedie romantică. Filmul produs în Statele Unite ale Americii a apărut pe marile ecrane în 1961.

Filmul „Mic dejun la Tiffany” este bazat pe romanul omonim al lui Truman Capote. Interpretarea actriței Audrey Hepburn, care o joacă pe Holly Golightly, a fost intens apreciată și laudată de critici.

Truman Capote s-a născut la data de 30 septembrie 1924 în New Orleans, Louisiana, SUA și a murit la data de 25 august 1984 în Los Angeles, California. Capote a fost un romancier și dramaturg american ale cărei scrieri timpurii au aparținut de genul literar gotic de Sud, deși mai târziu în cariera sa a dezvoltat o abordare mai jurnalistică prin romanul „In Cold Blood” („Cu sânge rece”). Romanul a fost publicat în 1965 și a fost ecranizat în 1967. Alături de „Mic dejun la Tiffany”, rămâne printre cele mai cunoscute opere ale sale.

Holly Golightly, interpretată de Audrey Hepburn, a devenit sinonim cu eleganța de la Hollywood

În „Mic dejun la Tiffany”, George Peppard joacă rolul lui Paul („Fred”) Varjak, un scriitor care se îndrăgostește de vecina sa Holly, un personaj monden din New York cu o atitudine excentrică și misterioasă. Totuși, relația celor doi este complicată de comportamentul imprevizibil al lui Holly și implicarea scriitorului cu o femeie înstărită, jucată de actrița Patricia Neal.

George Peppard și Audrey Hepburn în „Mic dejun la Tiffany”. Sursa foto: Profimedia

Îmbrăcată de Hubert de Givenchy, personajul Holly interpretat de Hepburn a devenit sinonim cu eleganța de la Hollywood. Filmul „Mic dejun la Tiffany” ar putea părea sentimental din perspectiva standardelor moderne, însă mulți oameni continuă să invoce farmecul actorilor care au jucat în peliculă. Secvența dintre Hepburn și Buddy Ebsen (care îl joacă pe Doc Golightly și dezvăluie trecutul lui Holly) este cu adevărat emoționantă.

Ce au spus directorii executivi de la Paramount atunci când au văzut pentru prima oară filmul „Mic dejun la Tiffany”?

Totuși, caricatura lui Mickey Rooney care ar trebui să reprezinte un vecin japonez a atras mult critici. Coloana sonoră a lui Henry Mancini a câștigat un premiu Oscar și este considerată una dintre cele mai bune din toate timpurile, potrivit Britannica.

În mod ironic, atunci când directorii executivi de la Paramount au văzut pentru prima oară filmul „Mic dejun la Tiffany” au spus că melodia „Moon River” trebuie eliminată din coloana sonoră. Aparent, cântecul ar fi încetinit ritmul filmului. Audrey Hepburn s-a pus și, în cele din urmă, i-a convins pe directorii executive. Cântecul a devenit un hit și a câștigat un premiu Oscar în 1962.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cele mai mari diamante din lume

Un timbru care o reprezintă pe Audrey Hepburn a fost vândut cu peste 150 mii de euro

Top 10 cântece din filme care au marcat istoria muzicii

Audrey Hepburn, eroină într-un nou serial TV

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase