Home » Cultură » ABBA a dat în judecată Abba Mania, o trupă britanică de cover-uri

ABBA a dat în judecată Abba Mania, o trupă britanică de cover-uri

ABBA a dat în judecată Abba Mania, o trupă britanică de cover-uri
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.12.2021

Supergrupul pop suedez ABBA a intentat un proces pentru a împiedica trupa britanică de cover-uri cunoscută sub numele de Abba Mania să folosească acest nume.

Într-o plângere depusă la Curtea Districtuală din Manhattan, avocații ABBA au acuzat managerii Abba Mania de „comportament parazitar și de rea-credință” prin faptul că au profitat de fondul de comerț și de prestigiul ABBA pentru a promova Abba Mania, relatează Reuters.

ABBA a declarat că inculpații au ignorat cererile sale de a nu mai folosi Abba Mania pe rețelele de socializare, pe YouTube și pe site-ul abbamania.com, sau de a accepta sugestia sa de a folosi „ABBA Tribute” într-un mod care să nu-i deruteze pe oameni.

Procesul de încălcare a mărcii ABBA are loc în contextul în care Abba Mania, care se autointitulează „The Original Tribute from London’s West End!”, se află într-un turneu în SUA.

„Abba Mania nu este în niciun fel asociat, afiliat sau aprobat de Polar Music sau ABBA”

Pe site-ul web al Abba Mania scrie cu litere mici: „Abba Mania nu este în niciun fel asociat, afiliat sau aprobat de Polar Music sau ABBA”.

ABBA a vândut aproximativ 385 de milioane de discuri și este cunoscută pentru melodii precum „Waterloo”, „Dancing Queen”, „Money, Money, Money” și „The Winner Takes It All”. De asemenea, a fost una dintre primele trupe care a folosit videoclipuri pentru a-și promova muzica.

Luna trecută, grupul a lansat primul său album nou din ultimii 40 de ani, „Voyage”, și plănuiește un spectacol pe scenă cu avataruri digitale ale membrilor săi, care au acum 70 de ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase