Home » Cultură » Coroana Statuii Libertății poate fi vizitată din nou, după mai bine de doi ani

Coroana Statuii Libertății poate fi vizitată din nou, după mai bine de doi ani

Publicat: 13.10.2022

Publicul poate vizita din nou coroana Statuii Libertății, pentru prima dată de când și-a închis porțile în martie 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

În timp ce diferite porțiuni au fost redeschise treptat pe parcursul pandemiei, coroana Statuii Libertății a fost ținută închisă timp de mai bine de doi ani și jumătate, până pe 11 octombrie.

National Park Service (NPS), care gestionează monumentul din New York, a încercat să organizeze o redeschidere discretă, fără prea multă reclamă, la sfârșitul lunii octombrie, pentru a sărbători cea de-a 136-a aniversare de la inaugurarea statuii, în 1886, a declarat Jerry Willis, purtător de cuvânt al Statue of Liberty National Monument and Ellis Island.

Publicul va avea din nou acces în coroana Statuii Libertății

Willis a spus că planul este să aclimatizeze personalul nou angajat la protocoalele de siguranță și securitate specifice coroanei, punându-i să se antreneze cu ghizi turistici veterani, dar acest lucru nu s-a întâmplat, scrie CNN.

„Oamenii au fost cu adevărat încântați de vești”, a spus Willis. El a spus că cererea de acces la coroană a existat întotdeauna, iar oficialii parcului sperau să redeschidă accesul de ceva vreme, dar mai mulți factori le-au stat în cale.

Mai mulți factori au stat în calea redeschiderii

Willis a spus că nu doar un singur lucru a întârziat redeschiderea, ci o serie de factori care au dus la amânări repetate, cum ar fi așteptarea ridicării restricțiilor pandemice; în plus, oficialii s-au luptat și cu o forță de muncă scăzută.

„A trebuit să angajăm oameni și să-i instruim pentru a conduce eficient operațiunile coroanei”, a spus Willis.

Singurul serviciu de feribot autorizat de NPS să transporte călători la statuie este Statue City Cruises, iar pentru călătorii trebuie făcute rezervări telefonice sau online în avans.

Vă recomandăm să citiți și:

Nimeni nu știe cum să scrie cu stiloul de aur al lui Marin Preda. Fiul scriitorului: „Numai el putea”

Mark Twain, „ciudatul fără rost” care s-a născut odată cu apariția cometei Halley

Primul MEDICAMENT preparat direct în laborator, printre cele mai folosite şi la aproape 120 ani de la crearea lui

Michelangelo, geniul Renașterii Italiene

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase