Home » Cultură » Test de cultură generală. Unde a fost filmată trilogia „Stăpânul Inelelor” a lui Peter Jackson?

Test de cultură generală. Unde a fost filmată trilogia „Stăpânul Inelelor” a lui Peter Jackson?

Publicat: 27.10.2022

Scrierile lui J.R.R Tolkien, în special trilogia „Stăpânul Inelelor” și Hobbitul, au fost transformate în adaptări foarte îndrăgite, care sunt considerate la scară largă drept unele dintre cele mai bune filme fantasy care au ajuns pe marele ecran.

Atât trilogia „Stăpânul Inelelor”, cât și Hobbitul, au fost filmate în peste 150 de locații, dar într-o singură țară: Noua Zeelandă.

Regizorul, Sir Peter Jackson, a considerat că Noua Zeelandă se potrivește îndeaproape cu ideea lui despre „Pământul de Mijloc”, tărâmul fantastic în care J.R.R. Tolkien își plasează romanele.

Chiar dacă Tolkien a fost englez și nu a vizitat niciodată Noua Zeelandă, peisajele țării, munții, vulcanii și pășunile au fost un decor perfect care a oglindit pământul fantezist mistic și epic, scrie Trift.io.

Ce se întâmplă în trilogia „Stăpânul inelelor”? (Atenție, spoilere)

Pentru cei care nu au văzut filmele, povestea se desfășoară în Pământul de Mijloc și îl urmărește pe hobbitul Frodo Baggins și pe Frăția sa în timp ce se îmbarcă într-o căutare pentru a distruge One Ring.

Acest inel magic a fost creat de Lordul Întunecat Sauron pentru a controla oamenii liberi din Pământul de Mijloc; acesta din urmă dăruiește o serie de inele diferitelor popoare, dar creează în secret un inel care le poate controla pe toate celelalte, făcându-l pe el conducătorul suprem.

O trilogie care merită văzută

Filmele urmăresc aventurile lui Frodo, în timp ce echipa călătorește în Mordor, în singurul loc unde inelul poate fi distrus, Muntele Doom, fără a atrage atenția lui Sauron.

Desigur, lumea este mult mai bogată, iar aceste filme merită să fie vizionate în întregime pentru a fi pe deplin apreciate.

Vă recomandăm să citiți și:

„Stăpânul Inelelor”, fantastica trilogie care nu dezamăgește niciodată

Românul care a adus cele mai mari contribuţii în fizică, apreciat în străinătate şi nedreptăţit în ţara natală

Alfred Hitchcock: „Fac filme ca să scap de propriile frici”

Ciprian Porumbescu, marele compozitor care a fost aruncat în temniţă pentru dragoste de ţară. A murit de tânăr, suferind după frumoasa Berta

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase