Home » Cultură » Tom Cruise: nicio misiune imposibilă

Tom Cruise: nicio misiune imposibilă

Publicat: 19.10.2022

60 de ani. Trei soții. Trei copii (unul biologic și doi adoptați). Aproape 66 de filme. Cel mai bine plătit actor în 2022 (100 milioane de dolari). Acesta este Tom Cruise.

În top 10 cei mai bogați actori din lume (are o avere de peste 600 milioane de dolari). Trei nominalizări la Oscar. Un premiu Palme d’Or și trei Globuri de Aur. O stea pe bulevardul Walk of Fame. Pilotează avioane.

Tom Cruise își execută singur multe dintre cascadoriile care apar în filmele în care joacă. Și-a ținut respirația sub apă timp de șase minute la filmările pentru „Mission Impossible – Rogue Nation”. Scientolog.

Tom Cruise, sexy, versatil, sociabil și generos cu cei din jur (după cum se aude)

„Sunt membru al cultului scientologic de peste 30 de ani. E ceva important, fără asta nu aş mai fi unde sunt acum. Aşadar, e o religie frumoasă. Sunt incredibil de mândru de ea”, spunea cândva Tom Cruise.

Tom Cruise, o carieră de actor adevărat care, deși nu a cucerit niciun Oscar până în prezent, a jucat în unele dintre cele mai populare filme din toate timpurile. Comercial? Poate. Dar talentat.

Tom Cruise 2022, primul civil care face o plimbare în spațiu?

Ce poți să mai spui despre Tom Cruise în 2022, actorul pe care-l știe toată planeta și posibil să se afle despre el, în curând, și în spațiu.

Dacă totul va merge conform planului, Tom Cruise va deveni în 2023 primul civil care va face o plimbare în spațiu, într-un nou film, în afara Stației Spațiale Internaționale. Producția este încă în lucru și reprezintă un lungmetraj de aventură în care personajul principal, interpretat de Tom Cruise evident, este singurul bărbat capabil să salveze lumea. (Dacă nu el, atunci cine…!?) Filmările vor începe la anul, sub îndrumările regizorilor Doug Liman („Edge of Tomorow”) și Christopher McQuarrie („Jack Reacher”, „Mission Impossible” 2011, 2015, 2018, 2023, 2024) și se fac în colaborare cu NASA.

Prin urmare, dacă la un moment dat îl vedeți vedea pe Tom Cruise pe Instagram într-u reel amuzant în timp ce ia masa cu un extraterestru, nu râdeți, e posibil să nu fie o glumă. Tom Cruise pare capabil până și de așa ceva.

Tom Cruise vârstă

Tom Cruise (în vârstă de 60 de ani) aproape că s-a născut de ziua Americii. Nu a fost să fie 4 Iulie, ci 3 iulie (1962). Tom Cruise a fost pasionat de actorie încă de foarte tânăr, talentul fiindu-i remarcat de profesori care, inspirați, l-au încurajat și l-au susținut în acest sens.

Tot în perioada tinereții, una dintre dorințele lui Tom Cruise era să devină preot catolic. Nu a fost să fie din cauza (sau datorită) faptului că pasiunea lui pentru film începuse să-l acapareze tot mai mult.

Tom Cruise a debutat la 19 ani în filmul „Endless Love” (1981), iar după câteva roluri minore, Tom Cruise sparge gheața și pășește definitiv în industria de succes de la Hollywood, prin rolul pe care-l primește în comedia romantică „Risky Business” (1983).

A dat lovitura cu un rol în Top Gun: Maverick

În 1986, Tom Cruise dă lovitura cu rolul din Top Gun, interpretându-l pe locotenentul Pete „Maverick” Mitchell, un aviator al USS Enterprise. „Top Gun” a fost unul dintre filmele reprezentative ale anilor 80. Mai puțin cunoscut este faptul că Tom Cruise nu a fost prima alegere pentru rolul din această producție de succes. Inițial, dorit pentru a-l juca pe Maverick fusese John Travolta, opțiune la care s-a renunțat din considerente financiare. Travolta era prea scump.

Tom Cruise în „Top Gun: Maverick” (2022). Sursa foto: Profimedia

Al doilea preferat a fost Tom Cruise, însă a refuzat rolul, astfel că nume noi s-au perindat pe lista posibililor Maverick. Patrick Swayze, Emilio Estevez, Nicolas Cage, John Cusack, Matthew Broderick, Sean Penn, Michael J. Fox, Scott Baio și Tom Hanks. Dar niciunul dintre ei nu a manifestat vreun interes pentru acest tip de film. Până la urmă, „prin intervenții”, Tom Cruise a fost convins să accepte  rolul care l-a ridicat la rang de star internațional.

Tom Cruise IMDb: filme de succes

Au urmat alte filme de succes  „The Color of Money” (1986), „Cocktail” (1988), „Rain Man” (1988), „Born on the Fourth of July” (1989), apoi căsătoria cu actriţa Nicole Kidman, alături de care a jucat în „Days of Thunder” (1990), „Far and Away” (1992) și „Eyes wide shut” (1999), „Mission: Impossible” (1996), Vanilla Sky (2001) (în care a avut-o parteneră pe actrița Penelope Cruz, nu doar în film, dar pentru trei ani și în viața reală), „Minority Report” (2002), „The Last Samurai” (2003), „Collateral” (2004), „War of the Worlds” (2005), „Lions for Lambs” (2007) și multe alte filme cu un box-office impresionant, dar dintre toate producțiile care l-au avut în prim plan pe Cruise, filmul care a avut cele mai mari încasări este „Mission: Impossible Rogue Nation”, lansat în 2015 (700 de milioane de dolari). De asemenea, puteți accesa mai multe din filmele sale pe Tom Cruise – IMDb dar și pe pagina Tom Cruise CineMagia.

Tom Cruise în „Jerry Maguire” (1996). Sursa foto: Profimedia

Tom Cruise s-a implicat de-a lungul vieții în multe campanii și proiecte caritabile, a fost căsătorit de trei ori  – cu actriţele Mimi Rogers (1987-1990), Nicole Kidman (1990-2001) şi Katie Holmes (2006-2012) – , are trei copii (doi adoptați încă din timpul căsătoriei cu Nicole Kidman – Connor Cruise și Isabella Jane Cruise și o fată biologică – Suri Cruise,16 ani, cu actrița Katie Holmes.)

Tom Cruise acum: „Actor. Producător. Alerg în filme din 1981”

Pe contul său de Instagram, Cruise și-a scris la biografie: „Tom Cruise: Actor. Producător. Alerg în filme din 1981”.

Adevărul este că indiferent de film și indiferent de povestea filmului, Tom Cruise aleargă mereu – spre sau dinspre (nu contează) – un pericol, o situație imposibilă, la limită, reușind să-și păstreze farmecul în mijlocul oricărei terori s-ar afla sau indiferent de viteza cursei lui spre salvarea situației.

Tom Cruise este erou în filme, dar și în realitate

În 1998, împreună cu bodyguarzii săi, actorul i-a urmărit prin Londra (se afla acolo pentru filmări) pe hoții care o prădaseră pe o vecină a sa în timp ce ieșea din mașină.

A fost suficient să o audă o singură dată țipând ca motoarele de reacție ale lui Cruise să se activeze și cu viteza luminii să-i prindă din urmă pe hoți și să recupereze de la ei bijuteriile în valoare de aproape 150.000 de dolari furate de la doamna Rita Simmonds. Și, încă o dată, dacă nu el, atunci…cine? Cruise. Tom Cruise. Povestea continuă.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Tom-Cruise

https://brightside.me/wonder-people/12-things-that-prove-tom-cruise-is-an-extraordinary-and-unique-soul-803398/

https://www.chicagotribune.com/news/ct-xpm-1998-10-02-9810020077-story.html

https://www.foxnews.com/entertainment/tom-cruise-reportedly-lift-off-space-new-movie-bourne-identity-director

Vă mai recomandăm să citiți și:

Tom Cruise, surprins complet schimbat. Fanii spun că actorul şi-a făcut operaţii estetice

Tom Cruise construieşte un studio securizat într-o fostă bază militară

„Sacrificiul” făcut de Tom Cruise pentru a termina mai rapid un film

Tom Cruise vrea să facă cascadorii în spaţiu cu ajutorul SpaceX şi NASA

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase