Home » Cultură » Kim Basinger, sex simbolul anilor ’80 care suferă de anxietate

Kim Basinger, sex simbolul anilor ’80 care suferă de anxietate

Publicat: 27.12.2022

În anii 80 și 90, Kim Basinger era una dintre cele mai mediatizate, mai admirate și bine cotate vedete de la Hollywood, iar alături de fostul ei soț, actorul Alec Baldwin, au format, la un moment dat, unul dintre cuplurile de top.

De câțiva ani însă, Basinger s-a retras din viața publică, oferind tot mai rar interviuri și cunoscându-se tot mai puține informații legate de viața ei privată.

Totuși, în aprilie 2022, a acceptat să vorbească public despre afecțiunea de care suferă de mai multă vreme, agorafobie.

De ce afecțiune suferă Kim Basinger?

„S-a întâmplat în timp ce eram într-un magazin. Am simțit ceva atât de apăsător, încât nu mai puteam respira. Așa că am pus jos coșul în care aveam cumpărăturile jos și m-am dus direct la mașină. Atunci a fost ultima dată când am mai condus, timp de șase ori șapte luni. Câteva luni de zile am stat doar în casă, nu mai onoram nicio invitație la cină. A trebuit să reînvăț totul. Să conduc, de exemplu, iar câțiva ani am evitat drumurile care treceam prin pasaje sau tunele. Mă enervam din orice și orice devenise foarte complicat pentru mine. În plus, efectele le resimțeam și fizic – aveam senzația de uscăciune a gurii, tremuram și mă simțeam extenuată tot timpul.”

Agorafobia este o afecțiune care cauzează o teamă excesivă față de spațiile publice sau anumite situații despre care pacientul ar crede că i-ar produce frică sau nesiguranță, printre efecte numărându-se chiar teama de a mai ieși din casă. Specialiștii susțin că agorafobia este de regulă o complicație a tulburărilor de panică, caracterizate prin stări anxioase extreme care declanșează o serie de simptome fizice, fără un motiv evident care să le provoace.

Actriță de Oscar

Kim Basinger a devenit faimoasă la sfârșitul anilor 70, odată cu rolul din miniseria From Here to Eternity, rol care a ajutat-o mai apoi să obțină cu ușurință contracte după contracte la Hollywood, actrița apărând în cel puțin un film pe an. Never Say Never Again, 9 1/2 Weeks, Ready to Wear, Batman, L.A. Confidential și 8 Mile, sunt doar câteva dintre producțiile în care s-a remarcat. Pentru rolul din L.A. Confidential, Basinger a câștigat în 1998 Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

Anii 2000 nu au fost la fel de productivi pentru ea, dar i-au adus câteva colaborări, Kim Basinger putând fi văzută în filme precum Fifty Shades of Grey (din 2017 și 2018), Back Home Again  (2021) sau Charlie St. Cloud (2010), Grudge Match (2013) și The Nice Guys (2016).

Luptă pentru drepturile animalelor

Iar dacă actoria nu mai este atât de prolifică în ceea ce o privește, atunci cu ce se poate lăuda Kim Basinger? Într-unul din interviurile oferite în trecut a povestit, de exemplu, că preferă să stea mai departe de lumea de la Hollywood, bucurându-se de  liniștea de pe plaja care-i înconjoară casă din California, acolo unde trăiește alături de fiica ei (și a lui Alec Baldwin), Ireland Baldwin, de cățeii și iubitul ei, hairstylistul Mitch Stone cu care este împreună din 2014 și pe care l-a numit o surpriză frumoasă pe care i-a oferit-o viața.

„Împreună cu Mitch, petrecem destul de mult timp în Hawaii, care este locul nostru preferat din toată lumea aceasta. Altfel, mă relaxez scriind (în special cărți pentru copii) – o activitate care mi-a plăcut întotdeauna – , dar cel mai important lucru pe care-l fac este implicarea mea în munca dedicată animalelor defavorizate. Susțin diverse grupuri și organizații de protecție a animalelor în eforturile lor împotriva cruzimii față de animale care se practică peste tot în lume. Legat de viața mea, nu am niciun regret, trăiesc în prezent, fără niciun gând în viitor, fără niciun gând în trecut.”

Kim Basinger s-a născut pe 8 decembrie 1953 în Athens, Georgia, S.U.A, provenind dintr-o familie de artiști. Tatăl a fost cântăreț de jazz, iar mama, campioană la înot și balet subacvatic. La 17 ani a devenit Miss Junior Georgia.

Kim Basinger și Alec Baldwin au o relație destul de bună

Actrița, care în anii 80 era un sex simbol la Hollywood, s-a căsătorit pentru prima dată în 1980 cu make-up artistul Ron Snyder-Britton, în același an manifestând și primele tulburări de panică, iar apoi fiind diagnosticată cu agorafobie.  În 1989 a divorțat de Britton, iar un an mai târziu l-a cunoscut pe actorul Alec Baldwin, cu care s-a căsătorit și alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste până în 2002, an în care cei doi au divorțat în condiții destul de urâte, amândoi luptându-se pentru a obține custodia fetei lor, Irlend.

Divorțul tumultuos a afectat-o oarecum pe actriță, dar în perioada care a urmat, lucrurile dintre ei s-au mai reglat astfel că în momentul de față Kim Basinger și Alec Baldwin au o relație destul de bună, însă doar de prietenie. Fiecare și-a refăcut viața.

„Alec este o mare figură. Suntem bine, ne înțelegem bine, dar a fost și este o provocare în viața mea.” – Kim Basinger

Surse:

https://edition.cnn.com/videos/entertainment/2022/04/28/kim-basinger-first-interview-in-14-years-agoraphobia-mxp-fitzpatrick-vpx.hln

https://bestlifeonline.com/kim-basinger-retired-news/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Joan Crawford, actriță adorată și mamă imperfectă

Marlene Dietrich, actrița de origine germană care putea să frângă inima oricui

Brigitte Bardot, o zeiță a marilor ecrane și actriță controversată

Violeta Andrei, frumoasa actriță pe care Elena Ceaușescu a urât-o până la moarte

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase