Home » Cultură » Test de cultură generală. De ce zâmbim în fotografii?

Test de cultură generală. De ce zâmbim în fotografii?

Test de cultură generală. De ce zâmbim în fotografii?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.03.2023

Să arăți bine în fotografii este o formă de artă în sine. Unghiul, lumina, înclinarea capului – toate acestea pot determina acel moment perfect. Și, indiferent dacă aveți opt ani sau 80 de ani, există tendința de a zâmbi în poze. Dar, totuși, de ce zâmbim în fotografii?

Este adevărat că nu întotdeauna oamenii au zâmbit în fața camerei. De exemplu, ăn secolul al XIX-lea, doar copiii, țăranii și bețivii zâmbeau în fotografii.

Toți ceilalți își păstrau fețele neutre, ceea ce era considerat atractiv și demn la acea vreme.

Oamenii nu au zâmbit mereu în fotografii

Totuși, acesta nu este singurul motiv pentru care oamenii nu au zâmbit în fotografii în trecut.

În primul rând, era nevoie de mai multe ore (sau uneori chiar zile) pentru ca aparatele de fotografiat să capteze o fotografie.

După cum vă puteți imagina, este greu să stai nemișcat atât de mult timp, mai ales să păstrezi un zâmbet pe o perioadă atât de lungă.

În plus, igiena dentară nu era o prioritate în acele vremuri, iar majoritatea oamenilor nu doreau să arate o gură plină de dinți lipsă sau sparți.

Fețele neutre din fotografii, considerate atractive și demne în trecut

Fotografiile erau, de asemenea, costisitoare, ceea ce înseamnă că o persoană obișnuită nu își permitea decât una sau două fotografii în timpul vieții sale, scrie Reader’s Digest.

În plus, pentru că era vorba de ocazie atât de importantă, fiecare persoană se purta cât mai bine – de aici și expresiile sumbre.

Indiferent de motivul inițial pentru aceste fotografii cu aspect serios, tendința nu a durat mult timp. Invenția aparatului foto Kodak de 1 dolar în anii 1900, împreună cu ascensiunea industriei cinematografice de la Hollywood, a permis ca tot mai multe momente ,,de zi cu zi” să fie surprinse pe peliculă.

Astfel, concomitent cu trecerea timpului, normele s-au schimbat, iar zâmbetul în fotografii a devenit o normalitate în zilele noastre.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Forme misterioase în craterele lui Marte, fotografiate de Mars Reconnaissance Orbiter

Cea mai frumoasă fotografie cu Pământul a fost făcută în urmă cu 50 de ani

O fotografie uimitoare cu Pământul și Luna, surprinsă de nava spațială Lucy de la NASA

Telescopul Webb a fotografiat o galaxie care conține cele mai vechi stele din Univers

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase