Home » Cultură » Rachel Weisz, actriță de Oscar, fiică de inventator, soție de „James Bond”

Rachel Weisz, actriță de Oscar, fiică de inventator, soție de „James Bond”

Rachel Weisz, actriță de Oscar, fiică de inventator, soție de „James Bond”
Rachel Weisz în „The Mummy” (1999). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.05.2023

Rachel Weisz (53 de ani), una dintre cele mai decente actrițe de la Hollywood, s-a născut la 7 martie 1970, la Londra, în Marea Britanie, din părinții Edith Ruth (Teich), psihanalist, și George Weisz, inventator (decedat în martie 2020 la vârsta de 90 de ani, acestuia i se atribuie, printre altele, inventarea în 1972 a unui ventilator artificial alimentat pneumatic de propriul rezervor de oxigen, folosit cu succes recent în tratarea coronavirusului).

Părinții lui Rachel, mama de origine evreiască, italiană și austriacă și tatăl, imigrant evreu maghiar, s-au stabilit în Anglia, în jurul anului 1938.

Rachel Weisz este căsătorită din 2011 cu Daniel Craig, cel mai bogat dintre toți actorii seriei James Bond de până acum (are o avere de peste 160 de milioane de dolari), cei doi având împreună o fată de aproape 5 ani, pe care actrița a adus-o pe lume la vârsta de 48 de ani. (Weisz și Craig mai au câte un copil din mariajele anterioare).

Weisz este, asemenea, implicată în activități umanitare și a susținut, de-a lungul timpului, mai multe organizații caritabile.

Premiul Oscar pentru rolul din „The Constant Gardener”

Rachel Weisz este cunoscută pentru abilitățile sale de actriță versatilă, apărând într-o gamă largă de filme, inclusiv drame, comedii și thrillere. A jucat în peste 50 de filme, producțiile de top în care s-a remarcat fiind The Favourite (2018), The Constant Gardener (2005), pentru care a câștigat și un premiu Oscar, The Deep Blue Sea (2012), Disobedience (2018), The Lobster (2016), About a Boy (2002), My Cousin Rachel (2017) și The Lovely Bones (2009). A mai jucat în filmele The Mummy (1999), Enemy at the Gates (2001), Stealing Beauty (1996), The Shape of Things (2003), About a Boy (2002) și Constantine (2005).

În afară de Oscarul acordat pentru The Constant Gardener, pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Rachel Weisz a mai fost recompensată, printre altele, și cu un premiu Laurence Olivier (pentru cea mai bună actriță în piesa de teatru Un tramvai numit dorință), un premiu BAFTA (pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în The Favourite) și un Globul de Aur (pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în The Constant Gardener).

Weisz a început să joace în producții de teatru și televiziune britanice în anii 1990 și și-a făcut debutul în film odată cu rolul  din Death Machine (1994), un film SF – horror, în regia lui Stephen Norrington, cunoscut mai ales pentru producțiile Blade (I și II) și The League of Extraordinary Gentelmen.

Iubirile din viața lui Rachel Weisz

Înainte de a se dedica actoriei, Rachel a încercat o carieră în modeling, la vârsta de 14 ani, iar în timpul  studiilor la Universitatea Cambridge, a început să cocheteze cu teatrul, perioadă în care a format compania de teatru numită „Talking Tongues”, premiată în cadrul unui festival de teatru organizat la Edinburgh.

După o relație de 9 ani cu regizorul american Darren Aronofsky (cunoscut pentru producțiile cinematografice Noah, Mother!, The Whale (recent premiat la Oscaruri) , Black Swan, Pi, Requiem for a dream, The good nurse (oferit de Netflix) – relație care s-a încheiat în 2010, Rachel Weisz a început o frumoasă poveste de dragoste cu actorul britanic Daniel Craig (55 de ani), actor care și-a câștigat faima internațională interpretându-l pe agentul secret fictiv James Bond în cinci episoade din seria de filme cu același nume, de la Casino Royale până la No Time to Die.

Relația cu Daniel Craig

Daniel Craig și Rachel Weisz s-au cunoscut cu mult timp înainte de a avea o relație, mai exact, în timpul facultății, când amândoi erau actori în devenire și încercau să-și croiască o carieră în acest domeniu. Și-au intersectat drumurile după ce au fost distribuiți în Les Grandes Horizontales, la National Theatre Studio, în anul 1994. Cu toate astea, a fost exclus orice romantism între cei doi. Deși la acea vreme Rachel era singură, Daniel avea o relație serioasă, astfel că între ei s-a înfiripat doar o prietenie care s-a întins peste ani și care s-a transformat într-o poveste de iubire în anul 2011, odată cu distribuirea lor în thrillerul psihologic Dream House.

În același an s-au și căsătorit, ceremonia având loc la New York, într-un cadrul destul de intim, martori ai evenimentului fiind doar patru persoane: fiica (atunci în vârsă de 18 ani) a actorului Daniel Craig  – modelul Ella Loudon (pe care Craig o are împreună cu prima lui soție, actrița scoțiană Fiona Loudon),  fiul lui Rachel Weisz (și al regizorului Darren Aronofsky) – Henry (atunci în vârstă de patru ani) și doi prieteni ai cuplului.  Rachel Weisz și Daniel Craig au împreună o fiică, născută în 2018, atunci când Weisz avea 48 de ani.

„Nu am crezut niciodată că mă voi căsători”, declara actrița într-un interviu din 2018 acordat pentru Evening Standard. „Nu a fost o ambiție a mea. Dimpotrivă. Nu puteam să mă raportez la comediile romantice al căror scop pare să fie căsătoria. Apoi s-a întâmplat pur și simplu, în mod fericit, într-un moment mai matur”.

Totuși, în ciuda statutului de actori de primă mână, Weisz și Craig sunt foarte discreți în ceea ce privește viața lor împreună și povestea de dragoste care-i leagă de 12 ani, cei doi alegând să nu dezvăluie nici până în ziua de azi numele fetiței lor născută în 2018 și, de asemenea, lipsind de pe orice platformă publică din social media.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Rachel-Weisz

https://people.com/movies/daniel-craig-rachel-weisz-relationship-timeline/

https://nypost.com/2020/05/28/george-weisz-inventor-of-covid-19-ventilator-dead-at-90/

https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/6101695/rachel-weisz-daniel-craig-children-age-married-2/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Prima actriță franceză care a luat un Oscar pentru un film în franceză. Marion Cotillard, cea mai bună versiune a cântăreței Édith Piaf

Jane Fonda, cea mai activistă actriță

Elvira Popescu, marea actriță care i-a fascinat pe francezi. „Această delicioasă fiică a României”

Joan Crawford, actriță adorată și mamă imperfectă

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase