Home » Cultură » Christian Bale, cel mai bine plătit Batman. „Cred că a încerca prea mult să fie sexy este cel mai rău lucru pe care îl poate face o femeie”

Christian Bale, cel mai bine plătit Batman. „Cred că a încerca prea mult să fie sexy este cel mai rău lucru pe care îl poate face o femeie”

Christian Bale, cel mai bine plătit Batman. „Cred că a încerca prea mult să fie sexy este cel mai rău lucru pe care îl poate face o femeie”
Christian Bale în filmul „Batman Begins” (2005). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.06.2023

Unul dintre cei mai versatili actori ai timpului nostru, jonglând cu roluri care au reprezentat de la supereroi și până la psihopați zâmbitori, Christian Bale deține recordurile pentru cele mai multe kilograme pierdute (63 de kilograme pentru rolul din filmul The Machinist, 2004) și câștigate (80 de kilograme pentru cel din Batman Begins, 2005) „în slujba” meseriei.

Nominalizat la Oscar de patru ori, Christian Bale a câștigat premiul în 2011, pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru The Fighter, produs în 2010, în regia lui David O. Russell, alături de Bale în film mai jucând Mark Wahlberg, Amy Adams (la rândul ei câștigătoare a Oscarului pentru cea mai bună actriță într-un rol principal) și Melissa Leo. Pentru rolul din The Fighter, Bale a fost plătit cu 250.000 de dolari.

Cu o avere de peste 120 de milioane de dolari, Bale este probabil cel mai cunoscut pentru rolurile din Batman, American Psyco, The Big Short, Vice, American Hustle și Ford V Ferrari, dar filmele care i-au adus cele mai mari venituri sunt Batman Begins (pentru care a primit în jur de 9 milioane de dolari), The Dark Knight, producție pentru care a fost plătit cu 10 milioane de dolari, plus un bonus de performanță de 20 de milioane de dolari și The Dark Knight Rises, care i-a crescut veniturile cu 15 milioane de dolari.

Câți bani i-a adus Batman?

Cele mai bine cotate 15 filme ale lui Christian Bale sunt The Dark Night (2008), Little Women (1994), American Hustle (2013), The Fighter (2010), Rescue Dawn (2006), The Big Short (2015), 3:10 To Yuma (2007), The Dark Knight Rises (2012), Howl’s Moving Castle (2004), Batman Begins (2005), I’m Not There (2007), The Machinist (2004), The Prestige (2006), Emipre of The Sun (1987), Hostiles (2017).

Pentru rolul din The Machinist (2004), Trevor Reznik, insomniacul emaciat, Bale a fost nevoit să slăbească aproape 28 de kg, ghidat fiind de un nutriționist într-o singură ședință. În cea mai mare parte, în perioada în care a trebuit să slăbească, actorul a mâncat doar salate și mere, a mestecat gumă, a fumat țigări și a băut lapte degresat.

Christian Charles Philip Bale s-a născut în Pembrokeshire, Țara Galilor, Marea Britanie, la 30 ianuarie 1974, din părinții englezi Jennifer, artistă de circ, și David Bale, pilot comercial. În copilărie, Bale a locuit împreună cu familia în mai multe țări, inclusiv în Anglia, Portugalia și Statele Unite, iar această schimbare constantă a domiciliului, recunoaște actorul, ar fi avut o influență mare asupra alegerii carierei sale.

Remarcat de Steven Spielberg

Prima apariție în calitate de actor a avut loc în 1983, când a fost distribuit într-o reclamă la cereale, un an mai târziu debutând pe scena West End în The Nerd. Apoi, rolul pe care l-a avut în miniseria NBC Anastasia: The Mystery of Anna (1986) i-a atras atenția lui Steven Spielberg care l-a distribuit în filmul său Empire of the Sun (1987), rol pentru care au dat audiții aproximativ 4000 de doritori, prestația surprinzătoare a lui Bale din producția regizorului american aducându-i un premiu special din partea National Board of Review pentru cea mai bună interpretare a unui tânăr actor.

Primul actor non-american care l-a interpretat pe Batman/Bruce Wayne, Christian Bale a fost atras de actorie încă de la o vârstă fragedă, ambițiile sale fiind să urmeze cursurile unei școli de teatru. La 20 de ani s-a înscris la audiții la Academia Regală de Artă Dramatică (RADA), la Academia de Muzică și Artă Dramatică din Londra (LAMDA) și la Central School of Speech and Drama, fiind acceptat de toate, însă a renunțat la demersul lui academic la îndemnul părinților care i-au sugerat că ar fi mai bine să lucreze, abandonul cursurilor teatrale fiind unul dintre regretele pe care Bale spune că le are și astăzi.

Probleme cu familia

În 2008, a fost arestat în urma unor acuzații de agresiune verbală formulate de mama și de sora sa, la câteva ore după ce a participat la Londra la premiera europeană a filmului The Dark Knight (2008). Scandalul ar fi pornit după ce mama lui Bale i-ar fi insultat soția, incidentul venind într-un moment în care căsnicia lui cu Sandra Blazic, fost model și make-up artist, trecea printr-o perioadă tensionată, la starea lui adăugându-se și depresia cauzată de moartea, la 22 ianuarie 2008, a bunului său prieten actorul Heath Ledger, decedat în urma unei supradoze accidentale. (Ledger a fost starul din The Dark Knight, în care l-a interpretat pe Joker). După ce a fost chestionat timp de 5 ore la sediul poliției, s-a decis că Bale nu a săvârșit nicio infracțiune.

Christian Bale este pasionat de motociclete, literatură și echitație. De asemenea, este și un mare iubitor de animale și filantropist, susținând diverse organizații de caritate inclusiv Greenpeace, Sea Shepherd Conservation Society și Screen Actors Guild Foundation.

Ar fi putut juca în Titanic

O informație mai puțin popularizată este aceea că actorul Christian Bale a fost unul dintre cei care au dat audiții pentru rolul lui Jack Dawson din Titanic (1997), fiind aproape acceptat.Totuși, scrie IMDb, producătorii s-au răzgândit în privința lui considerând că nu ar fi „corect” ca doi britanici să joace rolul a doi americani (Kate Winselet este și ea de origine britanică). Alte două roluri populare pe care nu le-a obținut au fost și cel al lui Will Turner din Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), rol care i-a fost distribuit, în final, actorului Orlando Bloom și cel al lui Tom Ripley în The Talented Mr. Ripley (1999), care i-a revenit lui Matt Damon.

Christian Bale este căsătorit din anul 2000 cu Sibi Blazic, fost model și make-up artist.

Bale și Blazic s-au cunoscut în 1994, atunci când Blazic lucra ca asistentă a actriței Winona Ryder – o bună prietenă a lui Bale, Winona fiind cea care i-a prezentat-o lui Bale pe Blazic. Din acel an, cei doi au format un cuplu, în 2000 s-au căsătorit, iar în 2000, 2005 și 2014 au devenit părinți.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Christian-Bale

https://www.imdb.com/title/tt0964517/awards/?ref_=tt_awd

https://editorial.rottentomatoes.com/guide/all-christian-bale-movies-ranked/

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1037313/EXCLUSIVE-Arrested-Batman-star-flew-rage-mother-insulted-wife.html

Vă mai recomandăm să citiți și:

Steve McQueen, King of Cool. „După părerea mea, nu sunt sigur că actoria este ceva ce ar trebui să facă un om matur”

Sidney Poitier, cel care a deschis calea pentru actorii de culoare. „Gândesc cum doresc eu, trăiesc în felul pe care mi-l aleg singur”

Cary Grant, actorul preferat al lui Alfred Hitchcock

Jon Voight, un actor de Oscar, un tată de Jolie

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase