Home » Cultură » Cindy Crawford, fost model de top, fostă soție a lui Richard Gere. „Nici măcar eu nu mă trezesc arătând ca Cindy Crawford”

Cindy Crawford, fost model de top, fostă soție a lui Richard Gere. „Nici măcar eu nu mă trezesc arătând ca Cindy Crawford”

Cindy Crawford, fost model de top, fostă soție a lui Richard Gere. „Nici măcar eu nu mă trezesc arătând ca Cindy Crawford”
Cindy Crawford și Richard Gere, 1991. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.07.2023

Unul dintre cele mai populare supermodele internaționale, actriță, dar și moderatoare TV, fostă soție a lui Richard Gere, Cindy Crawford (n.1966) a fost desemnată de Playboy, în 1988, atunci când a și apărut pe coperta celebrei reviste, drept a 5-a cea mai sexi femeie a secolului XX.

Intrată în lumea modelling-ului de la vârsta de 17 ani, Cindy Crawford a reprezentat, de-a lungul timpului, imaginea unora dintre cele mai cunoscute branduri din lume. A pozat pentru Escada, Oscar De La Renta, Balmain, Versace, Calvin Klein, Hermes, Pepsi, Maybelline, Revlon, a fost ambasadorul ceasurilor Omega timp de 20 de ani – o perioadă mai lungă decât multe mariaje – după cum avea să declare ea într-un interviu oferit revistei Forbes – a apărut pe coperta a peste 1000 de reviste din toată lumea, a creat programe de fitness de mare succes.

Prince a compus o melodie pentru ea, Cindy C, Crawford, alături de alte patru modele celebre a apărut în videoclipul hitului Freedom ’90 al lui George Michael, a interpretat rolul iubitei pierdute a lui Jon Bon Jovi în videoclipul din 1994 pentru versiunea Please Come Home For Christmas, în 2011 a apărut în clipul celor de la Duran Duran, iar în 2015 în clipul piesei Bad Blood a lui Taylor Swift. A fost una dintre personalitățile din lumea divertismentului îndrăgite de Prințesa Diana.

Ce business a îmbogățit-o?

Cindy Crawford este cel mai bogat supermodel din lume, iar cea mai mare parte a averii sale, de aproape 225 de milioane de dolari, nu provine din pozat ci din business-ul pe care l-a creat acum mai bine de 18 ani, când a lansat pe piață o linie de îngrijire a pielii, Meaningful Beauty, un brand de 400 de milioane de dolari, din care deține 50%.

Cindy Crawford este, de asemenea, cunoscută, și pentru faptul că a fost căsătorită cu unul dintre cei mai celebri și mai arătoși actori de la Hollywood – Richard Gere.

Richard Gere și Cindy Crawford au fost căsătoriți între 1991 și 1995

Richard Gere și Cindy Crawford au fost căsătoriți între 1991 și 1995, relația lor ținând primele pagini ale publicațiilor mondene timp de mai mulți ani. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unui prieten comun, când ambii erau la apogeul carierei lor. La acea vreme, Gere avea 42 de ani, iar Crawford 25. O diferență de vârstă notabilă, pe care însă nu au băgat-o în seamă, relația lor ducând la căsătorie, la 12 decembrie 1991, eveniment care a avut loc în secret, undeva în Las Vegas. Richard Gere fiind atunci unul dintre cei mai importanți bărbați de la Hollywood, iar Cindy Crawford un supermodel proeminent, uniunea lor a atras o atenție mediatică substanțială. Au fost considerați unul dintre cele mai glamuroase cupluri ale vremii. După patru ani de căsnicie, Richard Gere și Cindy Crawford și-au anunțat separarea în 1994 și au finalizat divorțul în 1995, citând programele lor încărcate și cerințele carierei ca fiind factorii care au contribuit la sfârșitul mariajului, dar nu și al relației dintre ei. După divorț, Richard Gere și Cindy Crawford au menținut o relație amiabilă, au vorbit favorabil unul despre celălalt în aparițiile publice și au continuat să se vadă.

Mulți ani, Cindy Crawford a reprezentat una dintre definițiile frumuseții și ale stilului, fiind pentru multe femei o mare sursă de inspirație. A revoluționat industria modei și a modeling-ului cu alunița ei devenită o semnătură a supermodelului american, iar pe lângă modă și afaceri, Cindy Crowford s-a implicat și în numeroase acțiuni caritabile, impulsionată fiind de povestea tristă a fratelui ei care a murit de leucemie când acesta avea 3 ani, iar ea 10.

„Prefer să mă dezbrac decât să port blană”

Deși în 1994 Cindy Crawford a pozat pentru campania PETA, având drept slogan „Prefer să mă dezbrac decât să port blană”, zece ani mai târziu, a devenit model pentru linia de blănuri Blackglama.

În numărul din 11 august 2004, ziariștii de la Vogue persiflau momentul scriind un articol al cărui titlu era un joc inspirat de cuvinte – Fur the love of money. (Fur înseamnă blană în limba engleză)

În Campania lansată de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), supermodelul american pozase alături de alte celebrități ale vremii, printre care Naomi Campbell, Kate Moss, Elle Macpherson, Claudia Schiffer și Christy Turlington, dar se pare că etica nu a mai contat în fața sumelor care i-au fost oferite de reprezentanții Blackglama, în momentul în care i-au propus să pozeze învăluită în blănurile lor, alăturându-se, astfel, unor alte nume sonore cu care Blackglama colaborase – Bette Davis, Marlene Dietrich, Lauren Bacall, Rita Hayworth și Gisele Bundchen.

Verișoară de gradul opt cu faimosul autor Ernest Hemingway

În replică, un reprezentant PETA a comentat la acea vreme „cu acea aluniță mare și blănoasă pe față, ai crede că ar fi mai sensibilă la situația animalelor. Viețile animalelor pe care le poartă sunt precum relațiile ei: scurte și dureroase”. La rândul lor, cei de la Blackglama, prin Edward Brennan, directorul executiv al American Legend, firma ce comercializează marca Blackglama, a declarat că Crawford a apărut în campania PETA doar din greșeală, aceasta pozând cu o pălărie de blană falsă pentru designerul Todd Oldham, iar fotograful, care era un activist pentru drepturile animalelor, a adăugat ulterior, pe imagine, logo-ul PETA.

Deoarece numele de fată al bunicii paterne este Hemingway, Cindy Crawford a descoperit, după niște căutări mai asidue în arborele genealogic al familiei, că este verișoară de gradul opt cu faimosul autor Ernest Hemingway.

Cindy Crawford este căsătorită din 1998 cu omul de afaceri și fostul model Rande Gerber, cuplul fiind părinții a doi copii, Kaia Jordan Gerber (21 de ani) și Presley Walker Gerber (23 de ani).

Surse:

https://www.bbc.co.uk/programmes/p01qvwd3

https://www.forbes.com/sites/danschawbel/2015/09/29/how-cindy-crawford-became-a-global-brand/?sh=2026d5953a18

https://www.britannica.com/biography/Cindy-Crawford

https://www.vogue.co.uk/article/fur-the-love-of-money

Vă mai recomandăm să citiți și:

David, modelul suprem al frumuseții masculine

Sfaturi de frumusețe pentru femeile din 1939. „Nu vă faceți genele țepene”

Scarlett O’Hara, o frumusețe rară care trece prin vremuri de restriște

Afrodita, zeița iubirii, frumuseții și a fertilității din Grecia Antică

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase