Home » Cultură » Test de cultură generală. Câte insule are Indonezia?

Test de cultură generală. Câte insule are Indonezia?

Publicat: 01.08.2023

Suntem în toiul verii. Mulți oameni plănuiesc să plece în concediu pe o insulă tropicală îndepărtată, de exemplu, din Indonezia. Dar pe care să o aleagă, când sunt atât de multe opțiuni? Și dacă tot am adus vorba, câte insule are Indonezia?

De data aceasta vom lăsa subiectul alegerii destinației de vis pentru a fi abordat de alții și ne vom concentra pe celălalt: câte insule are Indonezia?

Mai întâi, unde se află Indonezia? Țara, numită oficial Republica Indonezia, dar cunoscută anterior drept Indiile de Est Neerlandeze, este o țară arhipelag, situată în largul coastei Asiei de Sud-Est continentale.

Câte insule are Indonezia?

Indonezia cuprinde aproximativ 17.500 de insule, dintre care peste 7.000 sunt nelocuite.

Suprafața țării este de 1.916.907 de kilometri pătrați, populația fiind de 278.946.000 de locuitori, conform Britannica. Capitala Indoneziei se află la Jakarta, pe insula Java.

Limba oficială este cea indoneziană (Bahasa Indonesia), dar mai sunt vorbite și alte câteva sute de limbi de către diferite grupuri etnice. Religii: Islam; de asemenea creștinism, hinduism, credințe tradiționale. Moneda oficială este rupia.

Care sunt cele mai cunoscute insule indoneziene?

Arhipelagul indonezian se întinde pe 5.100 km de la vest la est. Printre insulele majore se numără Sumatra, Java (cu mai mult de jumătate din populația Indoneziei), Bali, Lombok, Sumbawa, aproximativ trei sferturi din Borneo (Kalimantan), Celebes (Sulawesi), Moluca și porțiunile de vest ale Timorului și Noii Guinee.

Insulele sunt caracterizate de munți vulcanici accidentați și de păduri tropicale tropicale. Instabilă din punct de vedere geologic, Indonezia are cutremure frecvente și sute de vulcani activi, dintre care cel mai cunoscut este Krakatoa (Krakatau).

Aproximativ o cincime din terenul Indoneziei este arabil, iar cultura de bază este orezul. Petrolul, gazele naturale, produsele din lemn, îmbrăcămintea și cauciucul sunt exporturi majore. Indonezia este o republică multipartid cu două camere legislative; șeful statului și guvernului este președintele.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. De ce au gărgărițele pete?

Aurul chiar crește în copaci în Australia, arată o cercetare asupra frunzelor de eucalipt

Valul din Arizona, minunea geologică care s-a format în 190 de milioane de ani

Cercetătorii brazilieni au descoperit roci din plastic pe o insulă îndepărtată

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase