Home » Cultură » Tom Jones a leșinat în timp ce înregistra o piesă. Domnul Sex Bomb: „M-am căsătorit când aveam 16 ani, așa că a trebuit să lucrez în ture pentru a mă descurca”

Tom Jones a leșinat în timp ce înregistra o piesă. Domnul Sex Bomb: „M-am căsătorit când aveam 16 ani, așa că a trebuit să lucrez în ture pentru a mă descurca”

Publicat: 13.08.2023

Sir Thomas John Woodward, cunoscut sub numele său de scenă Tom Jones, este un cântăreț galez, unul dintre cei mai carismatici artiști, de asemenea un dansator desăvârșit care a cucerit publicul din toată lumea nu doar prin hituri precum It’s Not Unusual, She’s A Lady, Delilah, Tower of Song, What’s New Pussycat, Kiss, Sex Bomb sau I’ll Never Fall In Love Again, dar și prin mișcările sale sexy și distincte.

Atunci când Jones apărea pe scenă, se dezlănțuiau explozii întregi de energie și pasiune, mișcându-se cu un fel de grație electrică, emanând bucurie și vitalitate la fiecare pas.

S-a scris că la un moment dat, în timpul dansului său dezinhibat, lui Tom Jones i-ar fi sărit nasturii de la pantaloni din cauza mișcărilor scenice necontrolat de energizante.

„Unde a dispărut Tom?”

În 1965, când înregistra piesa de pe coloana sonoră a celui de-al patrulea film din seria James Bond, Thunderball, Tom Jones, căruia îi plăcea să urce cât putea de mult notele muzicale și să „le lungească” până rămânea fără suflare, a leșinat pur și simplu. Despre incident a amintit și actorul Daniel Craig, cel mai recent dintre interpreții personajului James Bond, într-una dintre emisiunile lui Jimmy Fallon, show în care Craig a vorbit, de fapt, despre filmul său No Time To Die (2021). Episodul este relatat de express.co.uk.

„Am auzit că la varianta finală pe care o înregistrau – cea care a apărut pe coloana sonoră a filmului – (Tom Jones) a ținut nota atât de mult timp încât a leșinat. Nu știu dacă este adevărat, dar îmi place să cred că este adevărat!”, a spus Craig, invitând la un exercițiu de imaginație. „Ei (cei din echipa tehnică) exclamau: Wow Tom! E grozav Tom!…unde a dispărut?”.

„Atunci când am deschis ochii, camera se învârtea”

Incidentul a fost confirmat de cântăreț. „Am închis ochii și am ținut nota atât de mult timp, încât atunci când am deschis ochii, camera se învârtea”. La rândul lui, Don Black, autorul versurilor melodiei din Thunderball, a scris despre întâmplare în Daily Express, citat de express.co.uk.

„Într-o zi miraculoasă, John Barry, (n.r. compozitor și dirijor de muzică de film) m-a întrebat dacă aș vrea să încerc Thunderball, noul film James Bond”. John Barry se referea la aranjamentul muzical al producției cinematografice. Don Black a acceptat propunerea, iar când a trebuit să aleagă interpretul pentru piesa principală din film, alegerea nu i s-a părut deloc dificilă. „Întotdeauna am vrut ca Tom Jones să îl cânte, pentru că avea o voce atât de gravă, sonoră. De multe ori s-a spus că Tom a leșinat când a cântat ultima notă și este adevărat.”

A început să cânte de la o vârstă fragedă

Tom Jones s-a născut la 7 iunie 1940, în Treforest, Pontypridd, în sudul Țării Galilor, într-o familie tradițională de mineri. Talentul muzical i-a fost revelat de timpuri, astfel că a început să cânte de la o vârstă fragedă în biserică și în corul școlii.

După terminarea liceului, Tom Jones s-a căsătorit (la vârsta de 16 ani), un an mai târziu devenind tată. Melinda Trenchard (1941 – 2016), fosta lui colegă de liceu, a rămas căsătorită cu Jones din martie 1957 și până la moartea ei (cauzată de cancer), la 10 aprilie 2016, la vârsta de 75 de ani.

„Nu, nu voi mai iubi niciodată”

În anul în care Linda Trenchard a murit, întrebat de un reporter dacă crede că va găsi din nou dragostea, Tom Jones, care este și unul dintre „antrenorii” emisiunii The Voice a replicat: „Nu, nu voi mai iubi niciodată. A existat o singură dragoste a vieții mele, și aceea a fost Linda”, adăugând că se iubeau de la vârsta de 12 ani.

„Mă bucur că viețile noastre s-au intersectat, dar mi-aș dori să fie aici acum; să îmbătrânim împreună”, scrie smoothradio.com. „Am fost îndrăgostit de soția mea când eram copil. Am crescut împreună și ne-am iubit încă de când ne-am văzut”.

„Să faci ceea ce aveam de gând să facem”

„Am fost acolo, în camera de spital, cu ea, în ultimele 10 zile și i-am spus: Doamne, Linda, nu știu ce mă voi face cu mine, pentru că nu voi mai putea cânta. Dar ea a spus: Trebuie! Nu cădea cu mine! Știi că trebuie să plec. Dar tu nu trebuie să o faci. Trebuie să mergi mai departe și să faci ceea ce aveam de gând să facem”, adică să ne mutăm înapoi la Londra”, a povestit Tom Jones. Și Jones, care locuise în Bel Air, Los Angeles, California, după moartea soției sale, în 2016, s-a mutat înapoi la Londra, îndeplinidu-i astfel dorința rostită pe patul de moarte.

(Atunci când s-a mutat pentru prima dată în Los Angeles, în anii 1970, scrie IMDb.com, Tom Jones a cumpărat fosta casă de la Hollywood a cântărețului actor Dean Martin, un conac cu șase dormitoare și nouă băi, cunoscut sub numele de Pink Palace)

Idilă cu Priscilla Presley?

La un an după ce soția lui Tom s-a stins din viață, scrie hellomagazine.com, cântărețul a fost văzut în compania prietenei sale apropiate, Priscilla Presley, văduva legendei muzicale Elvis Presley, iar zvonurile despre o idilă dintre cei doi au apărut în 2017, când Tom și Priscilla au fost surprinși la restaurantul Craig’s din Hollywood.

Cu toate acestea, Tom a negat zvonurile unei relații amoroase între ei, declarând pentru Daily Star Sunday:  „Priscilla este o prietenă de-a mea. O cunosc de ani de zile. Dar nu este adevărat că ne întâlnim sau că avem o relație. Suntem doar prieteni. Dar prieteni buni”.

Tom și fosta soție, Linda, au împreună un copil, Mark Jones, născut la scurt timp după nunta părinților lui, care a avut loc în 1957.

A lucrat la o fabrică de mănuși, apoi s-a angajat în construcții

Pentru a-și întreține tânăra familie, Jones, în primii ani ai mariajului său și înainte să ia avânt în cariera sa artistică, a lucrat la o fabrică de mănuși, apoi s-a angajat în construcții. Fiul lui, Mark, a intrat și el în lumea divertismentului, din 1980 devenind managerul tatălui său.

Tom mai are un fiu, Jonathan Berkery, care s-a născut în 1987 – la treizeci de ani după venirea pe lume a primului său copil. Jonathan este fiul fostului model Katherine Berkery, cu care Tom Jones a avut o relație de scurtă durată, Berkery rămânând însărcinată în timpul unuia dintre turneele prin SUA ale cântărețului. Deși inițial a negat că Jonathan este fiul lui, până la urmă, a recunoscut paternitatea, însă cei doi nu s-au întâlnit niciodată.

Tom Jones a devenit celebru la mijlocul anilor 1960

Tom Jones a devenit celebru la mijlocul anilor 1960 cu o serie de single-uri de succes, printre care It’s Not Unusual, What’s New Pussycat? și Delilah. Stilul muzical al lui Tom Jones combină elemente de pop, rock, R&B și soul, iar vocea sa puternică și prezența scenică au făcut din el un interpret popular atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite. A primit mai multe premii și distincții pentru contribuția sa la industria muzicală, inclusiv titlul de cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a, în 2006. A avut 26 de hituri în Top 20 în Marea Britanie, între 1965 și 1999, a câștigat un Grammy ca cel mai bun artist nou în 1965, un Brit Award pentru cel mai bun artist (bărbat), în 2000, și altul în 2003 pentru contribuția remarcabilă în domeniul muzicii, a fost distins cu O.B.E. (Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic) pentru serviciile aduse muzicii, a fost clasat pe locul 61 în topul VH1 al celor mai sexy 100 de artiști.

Cântărețul cu vocea care răsună precum un tunet într-o peșteră, în cariera sa de peste 50 de ani, a vândut peste 100 de milioane de albume. Renașterea popularității sale a avut loc odată cu participarea sa ca antrenor în cadrul emisiunii The Voice UK, începând cu 2012.

Tom Jones continuă să fie activ în industria muzicală și rămâne o figură îndrăgită în cultura populară.

Surse:

https://www.express.co.uk/entertainment/films/1344563/Daniel-Craig-James-Bond-theme-Thunderball-Tom-Jones

https://www.britannica.com/biography/Tom-Jones

https://www.smoothradio.com/artists/tom-jones/tribute-wife-death-linda/

https://www.hellomagazine.com/healthandbeauty/mother-and-baby/20220924152319/the-voice-tom-jones-family-wife-children-parents/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Richard Wagner, un titan al muzicii

James Brown, Nașul muzicii soul. „Nu-i poți învăța pe alții dacă trăiești în același mod”

Dolly Parton, regina muzicii country. Avere de 600 de milioane de dolari și 365 de peruci

Muzica stranie auzită de astronauții Apollo 10 pe fața nevăzută a Lunii

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de plină încât vreau mai mult”
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de ...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic
Amendă uriașă după o ceartă pe social media
Amendă uriașă după o ceartă pe social media
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?