Home » Cultură » De ce bărbații au început să cumpere haine de la secțiunea pentru femei

De ce bărbații au început să cumpere haine de la secțiunea pentru femei

De ce bărbații au început să cumpere haine de la secțiunea pentru femei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.09.2023

Deloc surprinzător este faptul că bărbații au început să nu mai refuze cu vehemență articole vestimentare dedicate femeilor.

Unii spun că hainele gândite exclusiv pentru doamne sunt mult mai bine croite, au materiale de calitate și, desigur, sunt mai ieftine.

De la veste din bumbac purtate de vedetele platformelor de socializare la sacouri de designer, bărbații care împrumută haine de la raionul „Femei” sunt tot mai vizibili.

Bărbații nu mai refuză hainele de la femei

Dacă până acum zece ani, femeile erau care nu se temeau să aleagă un sacou sau pantaloni de la colecția sexului opus, în prezent, alegerile nu mai sunt unilaterale.

Rici Legate, un muzician în vârstă de 34 de ani din Londra, spune că hainele pentru femei au mai multe opțiuni pentru a satisface personalitatea fiecăruia. De exemplu, el a căutat multă vreme o pereche de blugi care să întrunească mai mulți parametri: talie înaltă cu o croială mai amplă pe picior. După multe căutări, perechea ideală a fost identificată în colecția pentru femei.

„Nu era nicio șansă să-i găsesc la secțiunea pentru bărbați. Pantalonii de la bărbați sunt foarte normali în ce privește forma. Cel mai probabil, blugii pe care îi caut de obicei sunt acolo și aceasta va fi soluția”, a explicat Rici Legate, potrivit The Guardian.

Hainele pentru personalitatea bărbaților, la raionul pentru femei

De-a lungul istoriei, bărbații s-au îmbrăcat conform standardelor pentru a diferenția sexele, iar granița era, de regulă, depășită pentru membrii comunității trans (care a ajuns în teatre începând din secolul XVI). În anii 1960, a fost o revoluție vestimentară în rândul tinerilor, care au început să poarte cămăși înflorate, fulare din mătase și gulere mari etc. Mai târziu, în anii 80 și 90, masculinitatea a fost constant provocată de creatori de modă precum Marc Jacobs și Jean Paul Gaultier – ei au fost primii care au îmbrăcat în fuste bărbații de pe podium.

Totuși, chiar și în aceste condiții, ideea potrivit căreia bărbații cumpără haine de la femei pentru că sunt mai bune este una complet nouă și, cel mai probabil, demonstrează modul în care articolele vestimentare masculine sunt realizate și vândute.

„Bărbații au o ofertă foarte omogenă în ce privește îmbrăcămintea. Negru, gri, albastru, dungi – și în rest nu prea ai de unde alege. Pe de altă parte, dacă te uiți la ce oferă linia pentru femei, observă că este foarte colorată, cu multe texturi. Întotdeauna este ceva diferit”, a explicat Richard Biedul, director artistic.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Femeile sunt chirurgi mai buni decât bărbații, arată două mari studii

Un studiu arată că femeile spun „Te iubesc” mai târziu decât bărbații

Un urolog susține că bărbații urinează greșit

Cum se inversează rolurile: bărbații se epilează, iar femeile își lasă părul să crească

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase