Home » Știință » Un urolog susține că bărbații urinează greșit

Un urolog susține că bărbații urinează greșit

Foto: Shutterstock
Publicat: 01.06.2023

Pe baza rezultatelor unui sondaj realizat în 13 țări, un urolog a constatat că bărbații urinează greșit. Cum ar trebui aceștia să urineze de fapt?

Urologul spune că bărbații urinează greșit deoarece o fac stând în picioare și nu așezați, așa cum ar trebui.

Recent, compania YouGov a publicat rezultatele unui sondaj interesant, defalcând în funcție de țară ce procentaj dintre bărbați urinează stând în picioare și câți o fac așezați. Sondajul a prezentat câteva diferențe interesante, inclusiv o diferență de aproape 40% între SUA și Germania în ceea ce privește bărbații care se așază de fiecare dată sau de cele mai multe ori atunci când trebuie să urineze.

Cum urinează bărbații din diverse părți ale lumii?

În SUA, doar 10% dintre bărbați au spus că se așază întotdeauna (atunci când au nevoie doar să urineze), în timp ce 31% au spus că nu se așază niciodată și 17% au spus că o fac rar.

Bărbații mai tineri erau mai predispuși decât cei în vârstă să spună că s-au așezat pentru a urina și mai puțin predispuși să spună că nu se așază niciodată pentru a urina, notează IFL Science.

În Germania, țara în care majoritatea bărbaților urinează stând jos cel mai des sau de fiecare dată, YouGov observă că există un termen batjocoritor, „sitzpinkler”, la adresa celor care se așază pentru a urina. Chiar și așa, nemții tot urinează stând jos.

Se pare că bărbații urinează greșit

Dar care este poziția potrivită? Potrivit unui urolog citat de Telegraph, urinarea așezat pe vasul de toaletă este mai bună pentru bărbați. Pe lângă faptul că este mai bună pentru igienă, chirurgul urologic Gerald Collins a spus pentru Telegraph că statul jos ajută la golirea mai eficientă a vezicii urinare.

Potrivit lui Collins, atunci când bărbații stau în picioare, mușchii pelvisului sunt încordați. Pe măsură ce bărbatul se așază, mușchii se relaxează, făcând urinarea mai rapidă și mai ușoară. El a subliniat că urinarea așezată este un beneficiu deosebit pentru bărbați pe măsură ce îmbătrânesc și pot dezvolta o prostată mărită. Prostatele mărite îi pot împiedica pe bărbați să-și golească complet vezica urinară și pot duce la infecții ale tractului urinar și până la pietre la vezică.

Studiile au analizat subiectul urinării în cele două poziții, concentrându-se în special pe bărbații cu prostată mărită. Un studiu a constatat că pacienții cu o infecție a tractului urinar inferior au reușit să obțină un flux mai bun atunci când au urinat așezați pe closet.

O poziție indicată pentru bărbații cu probleme de prostată

„Concluzionăm că poziția din șezut este cea mai bună pentru bărbații cu probleme de urinare, în timp ce nu s-a găsit nicio diferență la bărbații sănătoși. Acest lucru este important din punct de vedere clinic, deoarece urina reziduală poate duce la complicații precum cistita și pietre la vezica urinară”, au scris cercetătorii într-un studiu.

Așezarea pentru a urina este benefică în principal pentru bărbații cu prostată mărită, dar având în vedere că peste 90% dintre bărbații în vârstă de 80 de ani au această afecțiune, bărbaților nu le-ar strica să se obișnuiască cu această poziție încă din tinerețe.

Vă recomandăm să citiți și:

Medicamentul care te ține treaz toată ziua. Nu este cofeina!

Decesele provocate de cel mai frecvent tip de AVC ar putea crește la 5 milioane până în 2030

Îndulcitorii artificiali nu ajută la controlul greutății, anunță OMS

Test de cultură generală. Care este cel mai nociv drog?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase